27 / 04 / 2024

İzmir Atatürk Caddesi bugünden itibaren trafiğe açılıyor!

 İzmir Atatürk Caddesi bugünden itibaren trafiğe açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1. Kordon’un (Atatürk Caddesi) araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili uygulamanın sürdürülüp sürdürülmemesi kararını Kordon’da yaşayan İzmirlilerle birlikte vermek için düzenlediği anketi sonuçlandırdı



 Anket sonucuna göre mevcut durumdan memnun olanların sayısı 456, memnun olmayanların sayısı ise 497 olarak çıktı. Bu sonuç üzerine Büyükşehir Belediyesi 1 Kasım 2012'den tarihinden itibaren Kordon’u araç trafiğine yeniden açıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi 1. Kordon’un (Atatürk Caddesi) araç trafiğine kapatılıp- kapatılmamasıyla ilgili anketi güzergah üzerinde ikamet eden konut ve işyeri sahiplerinin görüşlerini alarak gerçekleştirdi. Kordon sakinlerine dağıtılan anket formlarında, “Kordon’un yayalaştırılmasından memnun musunuz?” “Kordon’un trafiğe kapalı olduğu saat aralığından (12.00-03.00) memnun musunuz?” ve “Sizce Kordon, hangi saatler arasında trafiğe kapatılmalı?” soruları da bulunuyordu. Anketin son bölümünde ise beklenti ve öneriler alındı. Halk arasında Kordonboyu olarak bilinen Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 1095 adet konut ve işyerinde anket çalışması yapıldı. 142 adet anket sahibi görüş belirtmedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön