05 / 05 / 2024

devlet hazinesine ait mallar

devlet hazinesine ait mallar

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler nelerdir? Merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Başkasına ait tapu nasıl sorgulanır? Tapu sahipleri hemen bakın! Tapunun kime ait olduğu öğrenilebilir mi?

'Bedava (ücretsiz) ada parsel sorgulama ve TC ile e-devlet web tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?' sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte ayrıntılar...

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

İsmail Güneş'ten Uşak Sivaslı'daki arsa tahsisi iddialarına yanıt!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısında, Sivaslı ilçesindeki hastanenin temel atma törenine CHP'li yetkililerin çağrılmadığı iddialarını ve devlet hastanesine ait arsanın İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edildiği iddialarını yanıtladı.

Eyüpsultan Belediyesi, eski belediye binasını Hazine'ye devretti!

Eyüpsultan Belediyesi, vergi borçlarını ödeyebilmek için eski belediye binasını Hazine'ye devretti. Arazinin ve belediye binasının değerlerinin, belediyenin borcundan fazla olması sebebiyle maliye hazinesine ait araziler takas edildi.

Devlet Konservatuarı'ndan bina tepkisi!

Devlet Konservatuarı’nın Kadıköy’deki İBB’ye ait tarihi binadan taşınma kararına tepkileri büyüyor. Konservaturarlılar inşa edilecek binanın kendileri için yetersiz olacağını dile getiriyor. 

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın taşınma kararına öğrencilerden tepki!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrencilerden tepki geldi.

Borçlu belediyeler, taşınmazlarını hazineye devrediyor!

Belediyelerin borçları nedeniyle cami ve lojman gibi taşınmazları devlet hazinesine devrettiği iddialarının araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Devlet hazinesine devredilen taşınmazlar için meclis araştırması önergesi verildi!

Belediyelerin borçları nedeniyle cami ve lojman gibi taşınmazları devlet hazinesine devrettiği iddialarının araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Bodrum'daki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Maliye hazinesine ait Muğla'nın Bodrum ilçesindeki taşınmazın özelleştirme ihalesi gerçekleştirildi.

Hazine'ye ait arazilerde hasat heyecanı!

Hazineye ait arazilerin çiftçilerin kullanımına sunulduğu 7 pilot ilden biri olan Erzurum'da üreticiler, devlet desteğiyle atıl arazileri değerlendirip üretime kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kemer'de 96.5 milyon TL'ye icradan satılık otel!

Kemer İcra Dairesi Müdürlüğü mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Antalya ili, Kemer ilçesi, Çamyuva Mah. 128 ada 1 parsel ve 1968 parseldeki taşınmazları 96 milyon 559 bin 629 TL'ye satıyor...

Sahte evraklarla köşkü satın alıp içini boşalttılar!

Mehmet Bülent Ögel 4 yıldır, Deniz Kuvvetleri’nden emekli Tümamiral Mehmet Kazım Ögel'in eşine kalan 100 milyonluk mirasın devlet hazinesine aktarılması mücadeler veriyor...

Tapuya ait tüm bilgileri e-devlet üzerinden görebilmeliyiz!

Realtor Gayrimenkul'ün kurucusu Anıl Ulaş Övençoğlu tapuya ait güncel tüm bilgilerin e-devlet üzerinden görülebilmesi gerektiğini söyledi.

devlet hazinesine ait mallar Haberi

devlet hazinesine ait mallar

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler nelerdir?

Devlete ait taşınmaz mallar, Hazineye ait taşınmaz mallar olarak karşımıza çıkıyor. Bu mallar, herkesin istifadesine açık ve menfaati umuma ait olan taşınmaz mallar olarak nitelendiriliyor.


Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler nelerdir, sorusunun yanıtı Taşınmaz mallara yapılan tecavüzlerin önlenmesi hakkında kanunun uygulama şekli ve esaslarına dair yönetmelik kapsamında yer alıyor. Bu yönetmeliğe göre Devlete ait taşınmaz mallar şu şekilde tanımlanıyor;


Devlete ait taşınmaz mallar

Madde 8 - 

Devlete ait taşınmaz mallar, tapuda Hazine adına kayıtlı olanlar ile tescil edilebilir nitelikte Hazineye ait taşınmaz mallardır.


Devletin hüküm ve tasarrufu altında olan taşınmaz mallar

Madde 9 -

 Devletin hüküm ve tasarrufu altında olan taşınmaz mallar, herkesin istifadesine açık olan denizler, göller, nehirler, tarıma elverişli olmayan yerler, kayalar, tepeler ve dağlar gibi sahipsiz...