05 / 11 / 2024

Hazine'ye ait arazilerde hasat heyecanı!

Hazine'ye ait arazilerde hasat heyecanı!

Hazineye ait arazilerin çiftçilerin kullanımına sunulduğu 7 pilot ilden biri olan Erzurum'da üreticiler, devlet desteğiyle atıl arazileri değerlendirip üretime kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.




Erzurum'da çiftçilerin kullanımına açılan Hazineye ait atıl durumdaki 1150 dekarlık arazide hasat heyecanı yaşanıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Hazineye ait atıl durumda bulunan arazilerin çiftçilerin kullanımına sunulduğu 7 pilot ilden biri olan Erzurum'da çiftçiler mahsullerini hasat ediyor.

Erzurum'da 1150 dekarlık alanda buğday, silajlık mısır, yem bitkisi ve yulaf eken çiftçiler, devlet desteğiyle atıl arazileri değerlendirerek üretime kazandırmanın sevincini yaşıyor.

Kentin dört bir yanındaki tarıma uygun olan Hazine arazilerinde yetiştirilen ve hasadı yapılmaya başlanan ürünlerin, hem çiftçiye hem de bölge ekonomisine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

"KOVİD-19 SÜRECİNDE BÜYÜK AVANTAJ SAĞLADI"

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müdahir Özgül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde Hazine arazilerinin tarıma açılmasının büyük bir avantaj sağladığını anlattı.

Dünya tarihinde devam eden ve vazgeçilmez olan tarım gerçeğinin öneminin bir kez daha pandemiyle kendini gösterdiğinden bahseden Özgül, "Ülkemizde tarımsal altyapı sorunları sıralanırken, en önemli olanı tarım arazilerinin plansız amaç dışı kullanılması eksikliğinden söz ediliyordu. Bu anlamda Tarım ve Orman Bakanlığının, Hazine arazilerini tarıma açma stratejisi çok önemlidir." diye konuştu.

Özgül, Hazine arazilerinin tarıma açılmasının yanı sıra önceki yıllarda yapılan "Büyük Ova Projesi"nin de tarım alanlarının verimliliğini artırdığını belirtti.

Gelecekte konuşulacak 10 önemli konunun başında arazi ve toprak kavramlarının geleceğinden bahseden Özgül, pandeminin dünyada doğal kaynakların sürdürülebilir kullanma açısından ne kadar önemli olduğunu herkese gösterdiğinden bahsetti.

"KARAR ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ"

Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım da alınan kararın çiftçilerin yüzünü güldürdüğünü ve atıl arazilerin tarıma kazandırıldığını anlattı.

Erzurum'da bulunan hazine arazilerinde özelikle hayvansal bitki ve silajlık mısır üretiminin yapılmaya başlandığından bahseden Yıldırım, "Erzurum'da hayvancılık ve tarım önemli bir potansiyele sahip. Atıl Hazine arazilerinin tarıma açılması çok önemlidir çünkü bu arazilerde üretilenler hem hayvancılığa hem de şehrin ekonomisine katkı sağlıyor. Özellik kaba yem bitkilerinin üretimi bu şehre ekonomik anlamda girdi sağladı." dedi.

Hazine arazisinde çiftçilik için 6 pilot il!

5 bin 882 hazine arazisi satışa hazırlanıyor!


Geri Dön