02 / 05 / 2024

Devlete ait taşınmaz mal kira sözleşmesi

Devlete ait taşınmaz mal kira sözleşmesi

Devlete Ait Mal Satış, Trampa, Kiraya Verme, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesis, Ecrimisil ve Tahliye Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümlere göre, devlete ait taşınmaz malların kiralanmasında kira şartnamesi düzenleniyor...

Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Bugünkü 32487 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Bursa Karacabey'de yer alan Türkiye Şeker Fabrikası'na ait taşınmaz 58 milyon 500 bin Türk Lirası'na satıldı.

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

İspanya'da Katolik Kilisesi üzerine geçirdiği toplam 965 taşınmazı devlete iade ediyor!

İspanya'da Katolik Kilisesini temsil eden Piskoposlar Konferans, iktidardaki sol koalisyon hükümetle gerçekleştirdiği pazarlıklardan sonra mülkiyet hakkına sahip olduğu toplam 965 taşınmazı devlete geri iadeyi kabul etti.

Hazineye ait 60 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz satışa sunulacak!

2022-2024 döneminde toplam 60 milyon metrekare yüzölçüme sahip Hazine taşınmazının vatandaşlara arz edilmesi planlanıyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

THK 43 taşınmazını satışa çıkardı!

Türkiye genelinde Türk Hava Kurumu'na ait 43 taşınmaz için satış kararı alındı. Gayrimenkullerin satışı açık artırmayla yapılacak. 

Özelleştirme İdaresi, Hazineye ait 7 ildeki 19 taşınmazı özelleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hazineye ait 7 şehirde yer alan toplam 19 taşınmazı özelleştirecek.

Devlete ait taşınmaz kiralamasında KDV alınır mı?

Karayolları Genel Müdürlüğü, Sayıştay raporlarını dayanak göstererek otoyol hizmet tesisi işletmecilerinden KDV tahsil etti. Sözcü Gazetesi köşe yazarı Nedim Türkmen, konuyu ele aldı...

Bodrum'daki taşınmazın özelleştirme ihalesi yapıldı!

Maliye hazinesine ait Muğla'nın Bodrum ilçesindeki taşınmazın özelleştirme ihalesi gerçekleştirildi.

Ayazağa’daki İBB’ye ait 40 taşınmazın satışına karar verildi!

Sarıyer Ayazağa'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ne ait 40 adet taşınmazın üzerinde yapısı bulunan ve yapı kayıt belgesi almış olan vatandaşa satış yetkisi verildi.

SGK'dan 13 ilde satılık 34 taşınmaz!

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) ait 34 taşınmaz bu hafta ihaleyle satılacak. İhaleler 2 Kasım 2020 tarihinde başlayıp 6 Kasım 2020 tarihinde sona erecek...

13 ildeki 44 taşınmaz ve 1 iş hanı özelleştirilecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazineye ait taşınmazların özelleştirilmesi kapsamında 13 ilde bulunan yaklaşık 383 dönümlük 44 taşınmaz ve bir iş hanını satışa sundu. 

SGK, 13 ildeki 34 taşınmazı satışa çıkarıyor!

Mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na ait olan 13 ilde bulunan 34 taşınmaz satışa çıkarılıyor. Satış bedeli toplam 271 milyon 916 bin TL olarak belirlendi.

Devlete ait taşınmaz mal kira sözleşmesi Haberi

Devlete ait taşınmaz mal kira sözleşmesi

Devlete ait taşınmaz mal kira şartnamesi!

Devlete ait taşınmaz malların kiraya verilmesi hususunda, 16 Aralık 1984 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Devlete Ait Mal Satış, Trampa, Kiraya Verme, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesis, Ecrimisil ve Tahliye Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda yer alan taşınmaz mal kira şartnamesinin düzenlenerek imzalanması gerekiyor.


TAŞINMAZ MAL KİRA ŞARTNAMESİ

I- GENEL ŞARTLAR

MADDE 1 -

Aşağıda tapu kaydı ve nitelikleri belirtilen Hazinenin özel mülkiyetindeki Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki taşınmazmal .................... Defterdarlığınca/ Mal müdürlüğünce, ...../....../...... tarihine tesadüf eden............. günü saat ........ de yapılacak ihale ile kiraya verilecektir.


MADDE 2 -

Kiraya verilecek taşınmaz malın:

Mahallesi/Köyü: Mevkii : Sokağı : Cinsi :

............................ ...................... ..................... ..................... ....................... ...............


Pafta No Ada No Parsel No Tapu Tarihi: Cilt No : Sahife No: Sıra No :

......................... ................. .................. ..................


Yüzölçümü...