02 / 05 / 2024

İspanya'da Katolik Kilisesi üzerine geçirdiği toplam 965 taşınmazı devlete iade ediyor!

İspanya'da Katolik Kilisesi üzerine geçirdiği toplam 965 taşınmazı devlete iade ediyor!

İspanya'da Katolik Kilisesini temsil eden Piskoposlar Konferans, iktidardaki sol koalisyon hükümetle gerçekleştirdiği pazarlıklardan sonra mülkiyet hakkına sahip olduğu toplam 965 taşınmazı devlete geri iadeyi kabul etti.



İspanya'da Katolik Kilisesini temsil eden Piskoposlar Konferansı (CEE), iktidardaki sol koalisyon hükümetle gerçekleştirdiği pazarlıklardan sonra mülkiyet hakkına sahip olduğu toplamda  965 taşınmazı devlete iadeyi kabul etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başbakan Pedro Sanchez ile CEE Başkanı Kardinal Juan Jose Omella arasında gerçekleştirilen görüşmenin ardından Katolik Kilisesine ait olan bazı taşınmazlardan bir kısmının devlete iadesiyle ilgili anlaşıldığı bildirildi.

Yaşanan gelişmelere göre, kilise, muhafazakar sağ görüşlü Halk Partisinin eski lideri olan Jose Maria Aznar'ın başbakanlık döneminde (1996-2004) çıkartılmış olan kanun hükmündeki kararnameyi kullanarak 1998-2015 seneleri arasında İspanya'da bulunan toplamda 34 bin 961 taşınmazı kendi siciline kaydettirdi.

İspanya da Katolik Kilisesi üzerine geçirdiği toplam 965 taşınmazı devlete iade ediyor!

Yaşanan gelişmelere göre, mevcut sol hükümetin bazı yasal değişiklikler gerçekleştirerek, konuyu gündeme taşımasından sonra yürütülen müzakereler sonunda CEE, aralarında  çiftlik, konut,okul ve mezarlığın da yer aldığı toplamda 965 taşınmazı devlete geri iade etmeyi kabul etti.

Katolik Kilisesine bağlı gayrimenkuller arasında bulunan ve 2006'da kayıt altına alınmış olan Kurtuba Ulu Cami'nin ise bu müzakerelerin dışında bırakıldığı belirtildi.

Kilisenin 3. bir şahsa ait olduğunu düşündüğü ya da üzerindeki sahipliğinin farkında olmadığı gayrimenkulleri de geri iade edeceği bildirildi.

İspanya hükümetinden gençlere kira desteği!


Geri Dön