11 / 05 / 2024

devletten esnafa faizsiz kredi desteği

devletten esnafa faizsiz kredi desteği

Salgın döneminde vatandaşın yaşadığı olumsuzlukların etkilerini yok etmeye çalışan yetkililer bu dönemde zorluk yaşayan esnaflar için önemli kararlara imza attı.

Bakan Şimşek’ten esnafa müjde üstüne müjde! O borçlar 6 ay ertelenecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten esnafa müjdeli haber geldi. Şimşek, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesi ilan edilen bölgelerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankasınca kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını aç

Milyonlarca esnafa faizsiz kredi veriliyor! 300 bin TL'lik esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan yeni esnaf destek paketinin şartları ve tüm ayrıntıları netleşti. Genç girişimci esnafa kredi destek paketi yürürlüğe alındı. Peki 300 bin TL'lik esnaf kredisi başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

KOSGEB’den işverenleri yakından ilgilendirem hamle geldi. KOSGEB, istihdam edilecek her bir personel için, faizsiz kredi verecek. KOSGEB aracılığıyla Kovid-19 salgınından olumsuz yönde etkilenen mikro ve küçük işletmelere; 100 bin TL kredi desteği verilecek.

Esnafa faizsiz kredi müjdesi!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, Halkbank, esnaf ve sanatkarlara yüzde 50 faiz indirimli veya faizsiz kredi desteği sağlanacak.

Faik Öztrak: Esnafa kira desteği verilmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak esnafa kira desteği verilmesini, esnafın vergi ve prim borçlarının faizsiz ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Gençlere 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği!

2016 Eylem Planı kapsamında gençlere 100 bin, esnafa 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği ile çiftçilere sera desteği sağlanmasına yönelik düzenlemeler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi

TOKİ'den esnafa özel konut projesi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, evsiz esnaf kalmayacağını, normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafa Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) ev yapacağını belirtti.

Kirada oturan esnafa ev müjdesi geldi!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Palandöken TOKİ'nin esnafa kira öder gibi uygun taksitlerle ev yapacağını belirterek, 'Evsiz esnaf kalmayacak' dedi.

TOKİ'den esnafa ev müjdesi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, tasarruf etme imkanı bulamayarak ev sahibi olamayan esnafa TOKİ'nin ev yapacağını söyledi.

TOKİ'den esnafa konut müjdesi!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tasarruf etme imkanı bulamayarak ev sahibi olamayan esnafa TOKİ'nin ev yapacağını söyledi. Palandöken, beş yıl içerisinde evsiz esnaf ve sanatkar kalmayacağını ifade etti.

Bendevi Palandöken: Yeni AVM'ler esnafa zarar veriyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni AVM'lerin üretim merkezi veya fabrika olmadığını, esnafa zarar verdiğini belirtti.

Kentsel dönüşümde esnafa yer verin!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ kentsel dönüşüm bölgelerinde esnafa da yer verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Ncadde Agora'da 24 ay faizsiz taksit seçeneği!

Özyurtlar İnşaat’ın, mayıs ayında satışa çıkan projesi Ncadde Agora büyük ilgi görüyor. Projede 24 ay şirket bünyesinde faizsiz taksit seçeneği sunuluyor.

devletten esnafa faizsiz kredi desteği Haberi

devletten esnafa faizsiz kredi desteği

Salgın döneminde vatandaşın yaşadığı olumsuzlukların etkilerini yok etmeye çalışan yetkililer bu dönemde zorluk yaşayan esnaflar için önemli kararlara imza attı.

Esnaflar için toplamda 83 milyarlık maddi destek sağlanmıştır. Yapılması planlanan yeni destekler için ise yeni planlar gündeme alınmıştır. 2022 yılının Mart ayında koronavirüse ilişkin bir hayli yol alınmış olacak ve bu bağlamda bazı olumlu gelişmelerin de yaşanması gündeme geleceği ön görülmektedir.

Geçtiğimiz zamanlarda birçok defa esnaf salgın gerekçesi ile kapanmış ve kapanma döneminde, kira ödemek zorunda bırakılmıştı. Bu durumda geliri olmayan ve giderleri devam eden esnaflar çok ciddi bir maddi kayıp yaşamıştır. Esnafın pandemi sebebiyle yaşadığı bu zararıları karşılamak amacıyla hükümet  önemli çalışmalar yaptı. Kira desteğinin yanında faizsiz kredi ve hibeler olmak üzere toplamda 8.226 esnafa  ciro kaybı desteği verilmişti.

Ciro...