05 / 05 / 2024

devre mülk büyük onarımı

devre mülk büyük onarımı

Devremülk onarım dönemleri, Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre belirli hükümlere bağlanıyor. Buna göre "Büyük onarım dönemi her yılın …………… günü başlar, ……………… ayının son günü sona erer." şeklinde sözleşmede belirtiliyor....

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

Vakıf GYO Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'nü kazandı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği'nin verdiği ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Belediyede işe girmek isteyenlere müjde! Büyükşehir Belediyesi personel arıyor! Başvurular bitmek üzere acele edin!

İstanbul’da iş arayanlara güzel haber. Büyükşehir Belediyesi o kadrolarda personel alacağını duyurdu. İşte detaylar!

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine büyük jest! Herkese geri ödemesiz 1500 TL dağıtıyor!

Bankalar birbiri ardına kampanyalar düzenleyerek yeni müşteriler çekmeye çalışırken, Türkiye’nin en büyük bankalarından Ziraat Bankası da bu kapsamda yeni kampanyasını duyurdu. Ziraat Bankası, yeni düzenlediği kampanya doğrultusunda 1500 TL vereceğini paylaştı.

Memurlara son dakika 2023 müjdesi! Büyükşehirlerdeki memurlara kira ve lojman desteği geliyor: Tek tek açıklandı!

Büyükşehirlerde yaşayan memurların şartlarının iyileştirilmesi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, metropollerde çalışanlara büyükşehir tazminatı ödenecek, lojman imkanı sunulacak ve kira yardımı da yapılacak. İşte merak edilen ayrıntılar...

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine büyük jest! Herkese geri ödemesiz 3 bin TL verilecek!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından Ziraat Bankası tarafından büyük bir kampanya başladı. Söz konusu kampanya kapsamında müşterilere 3 bin TL hediye verileceği duyuruldu.

Halkbank’tan müşterilerine büyük jest! Bir yıl geri ödemesiz tam 300 bin TL kredi fırsatı! Hemen bakın!

Türkiye’nin en büyük bankalarından Halkbank Usta Girişimci Kredisi’yle bir yıl geri ödemesiz 300 bin liraya kadar kredi verileceğini duyurdu.

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine büyük jest! Bunu yapan herkese bin TL hediye!

Türkiye’nin en büyük bankalarından Ziraat Bankası düzenlediği kampanyalarla müşterilerini sevindirmeye devam ediyor. Yeni kampanyasıyla müşterilerinin gönlünü çalan Ziraat Bankası, kampanya kapsamında bin TL hediye vereceğini duyurdu.

2023 Mercedes-Benz A Serisi Sedan'da büyük fırsat! Ay sonuna kadar vaktiniz var

Otomobil devi Mercedes, Nisan ayında müşterilerine büyük bir fırsat sundu. İşte o detaylar ve Mercedes-Benz A Serisi Sedan'ın güncel fiyatı...

Garanti BBWA’dan müşterilerine büyük jest! Karşılıksız verilen bu parayı mutlaka alın!

Bankalar tarafından müşterilere sunulan kampanyalar hız kesmeden sürüyor. Mart ayının sonuna yaklaşırken bankalar kampanyaları bir bir açıklarken, Garanti BBWA da büyük ses getirecek kampanyasını duyurdu.

Ziraat Bankası’ndan tüm müşterilerine büyük jest! Bu parayı hemen almanız istendi!

Türkiye'nin en büyük kamu bankalarından Ziraat Bankası müşterilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Mart ayı itibariyle kampanyalarına yenisini ekleyen Ziraat Bankası, Bankkart sahiplerine tamı tamına 2 bin lira hediye verileceğini duyurdu.

Altın fiyatları rekorun ardından geri adım attı! Büyük deprem! Altını olanlar acil bakın! 28 Ocak 2023 altın fiyatları

28 Ocak Cumartesi altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları perşembe günkü rekorun ardından geri adım attı. Altın fiyatlarında resmen büyük deprem! Gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? Altını olanlar acil bakın! 28 Ocak 2023 altın fiyatları.

devre mülk büyük onarımı Haberi

devre mülk büyük onarımı


Devremülk onarım dönemleri!


Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre devremülk onarım dönemleri belirli hükümlere bağlanıyor. Buna göre kanunda yer alan hükümde devremülk onarım dönemleri;


"Büyük onarım dönemi her yılın …………… günü başlar, ……………… ayının son günü sona erer." şeklinde belirtiliyor.


Büyük devremülk onarım dönemlerinin kullanılmayan zamanlarının bedeli ortak giderlerde kullanılmak ve devremülk hakkı sahiplerine öncelik tanınmak üzere, kiralanmak suretiyle değerlendirilebiliyor.


Bu dönemin kiralanıp kiralanmamasına ve kira bedelinin tespitine, devremülk hakkı sahipleri kurulunca, acele hallerde ise yönetici tarafından karar veriliyor.


Tüm giderlerle büyük onarım için her yıl yapılması gereken işlerin gideri devremülk hakkı sahipleri kurulunca belirlenecek bu giderler için ödenecek avans payları ve ödeme şekilleri bu kurulca kararlaştırılıyor.


Devremülk onarım dönemleri ndeki büyük onarım, her yıl yönetici veya tayin edeceği kişi tarafından kurul kararlarına uygun bir şekilde yapılıyor.