02 / 05 / 2024

devre tatilden kaç günde cayılır

devre tatilden kaç günde cayılır

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

Nas Devre Mülk Gayrimenkul Turizm Reklam Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nas Devre Mülk Gayrimenkul Turizm Reklam Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Emin Şeker tarafından kuruldu.

Maketten konut satışına Meclis takibi!

Meclis, devremülk ve devre tatilden sonra maketten konut satışıyla ilgili şikayetler için alt komisyon kurdu.

Matruşka yöntemi, devre mülkte mağdur sayısını artırıyor!

Özellikle "hediye tatil kazandınız" mesajıyla başlayan süreçte bazı firmalardan devre mülk satın alan tüketicilerin, mahkeme kararıyla satışlarının iptal edilmesine rağmen "matruşka yöntemi" sebebi ile paralarını iade alamamaları mağduriyet yaratıyor.

Turhan Kaşo: Devremülk almadan önce tapuyu ve iskanı görün!

Son yıllarda devremülk satışlarına rağbet arttı. Ancak devremülk, devre tatil ile çoğu zaman karıştırılıyor ve vatandaş mağdur oluyor. Yüksek Mimar Turhan Kaşo, "Devremülk almadan önce görün, tapuya, iskana bakın" tavsiyesinde bulundu.

Miras hukuku mirastan mal kaçırma!

Miras hukuku mirastan mal kaçırma konusunda haksızlık durumları için düzenlemeler getiriyor. Bu düzenlemelerden örneklerle bahsedeceğiz. Mirastan mal kaçırma genelde paylaşım kurallarını devre dışı bırakmak için yapılıyor...

Devre tatil ne demektir?

Tatil seçeneklerinden biri olan devre tatil ne demektir, devre tatil sözleşmesi kaç seneliktir gibi soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

Huzur Giyim'e kaçak villa ihbarı yapıldı!

Babasına yönelik tecavüz ve taciz iddiaları ile gündeme gelen Huzur Giyim'in "huzursuz" oğlu Abdullah Gençal, bu sefer de babasını kaçak inşaat yapmakla suçladı

TOKİ Kayabaşı'nda 11'inci gün kaç başvuru oldu?

TOKİ Kayabaşı projesinde ikinci etapta 24 Ağustos 2009 tarihinde satışa çıkarılan 7 bin 588 konuta bugün kaç başvuru yapıldı?

Cüneyt Erginkaya: Adana'daki kaçak yapılaşma durdurulmalı

Şehir Plancıları Odası Çukurova Şube Başkanı Cüneyt Erginkaya, Adana Hava Limanı çevresindeki kaçak yapılaşmanın acilen durdurulması gerektiğini söyledi

Sabri Ateş: Kaçak emlakçılara kimse dur demiyor!

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, "Ankara'da genel müdürlüklerde sabah kim erken gelirse sandalyeyi o kapıyor. Devlette o kadar boş eleman varken, kaçak emlakçılara kimse dur demiyor" dedi

İBB'den Kağıthane'de 52 bin TL'ye satılık arsa!

İBB İstanbul Kağıthane'de arsa satışı için ihale düzenledi

TOKİ Kayabaşı'nda onuncu gün kaç başvuru oldu?

TOKİ Kayabaşı projesinde ikinci etapta 24 Ağustos 2009 tarihinde satışa çıkarılan 7 bin 588 konuta bugün kaç başvuru yapıldı?

TOKİ, Kaş'ta hastane yaptıracak!

TOKİ Antalya'nın Kaş İlçesine 50 yataklı hastane inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi inşaatı yaptırılacak

devre tatilden kaç günde cayılır Haberi

devre tatilden kaç günde cayılır


"Devre tatil" satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi. 


Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yazılı açıklamasında, yaz sezonu nedeniyle son günlerde kendilerine ulaştırılan şikayet ve başvuruların, "devre tatil sözleşmeleri"nde yoğunlaştığına dikkati çekti.  


"Devre tatil satan şirketlerin sözleşme adreslerinde bulunmamaları nedeniyle tüketicinin 'cayma bildirimleri' PTT tarafından tüketicilere iade edilmekte, tüketici mağduriyeti ikiye katlanmaktadır" ifadesine yer veren Yılmaz, aslında devre tatille ilgili tüketici mağduriyetinin, kentlerin işlek caddelerinde yapılan "devre tatil" anketleriyle başladığını belirtti. 


Yerel yönetimlerin bu yanıltıcı uygulamalara karşı önlem alması ve tüketiciyi koruması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:  


"Anketten sonra tüketici çeşitli araçlarla şehirden alınmakta, tatil yörelerindeki ikna odalarına götürülmektedir. 'İkna odaları'nda yoğun müzik ve psikolojik...