30 / 04 / 2024

devredilen gayrimenkuller nasıl geri alınır

devredilen gayrimenkuller nasıl geri alınır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, okuma yazma bilmeyen bir babanın gayrimenkullere çocuğu tarafından el koyması ve sonrasında gayrimenkullerin başkasına devredilmesi durumunda ne yapılabileceği soruldu.

Yıl 1942... Hazinenin taksitle sattığı gayrimenkul bedelleri nasıl tahsis edilmiş?

1942 yılında hazineden alınan gayrimenkuller gündeme damga vurmuş. Merak edilen soru ise ''Hazinenin taksitle sattığı gayrimenkullerin bedelleri nasıl tahsis olunacak?'' İşte yanıtı...

Kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? Miras bölüşenler aman dikkat!

Miras davalarında gayrimenkul paylaşımı ile ilgili problemler ortaya çıkabiliyor. Peki kardeşlere devredilen gayrimenkuller geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Dedemin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirim? 

Dede üzerinden kalan gayrimenkuller bazen her durumda belirli olmayabilir. Bunun için torunların doğru bir araştırma yapması ve gayrimenkul tapularını çıkarması gerekir. Peki dedenizin üzerindeki gayrimenkulleri nasıl bulabilirsiniz? İşte bu konu ile ilgili önemli ayrıntılar...

Hisseli tapu ayırma nasıl olur?

Hisseli tapuya pek çok insan sahiptir. Genellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller, hisseli tapuya sahip olabilir. Peki Hisseli tapu ayırma nasıl olur? İşte yanıtı!

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Çocuğa miras kalan gayrimenkuller nasıl yönetilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocuğa miras kalan malların nasıl yönetilmesi gerektiğini kaleme aldı. 

2019 emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Türkiye sınırları içinde gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Peki 2 Aralık'ta sona erecek emlak vergisi ödemesi nasıl yapılır?

Tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır?

Tapu harcı veya tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedeli yıl sonuna kadar yüzde 3'e indirildi. Peki tapu harcını kim öder? Nasıl hesaplanır? İşte tüm detaylar...

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Türkiye sınırları içinde bulunan tüm gayrimenkuller için 1319 sayılı Kanun gereğince düzenlenen emlak vergisi tutarları her sene 2 taksit olarak ödeniyor. Peki, emlak vergisi nasıl ödenir? İşte cevabı...

Emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisi borcu yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Emlak vergisinde OSB muafiyeti nasıl olur?

Emlak vergisine tabi olan gayrimenkuller, organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgelerinde muafiyet nasıl olur?

5 soruda çevre temizlik vergisi nasıl ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenen çevre temizlik vergisi, belli gayrimenkuller için, belli kimselerden tahsil ediliyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir?

Yasal çerçevede gayrimenkuller nasıl sınıflandırılmalı?

Hedef Halk Gazetesi'nin yazarlarından Remzi Kozal bugün köşesinde "yasalar ve gayrimenkuller" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

devredilen gayrimenkuller nasıl geri alınır Haberi

devredilen gayrimenkuller nasıl geri alınır

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, okuma yazma bilmeyen bir babanın gayrimenkullere çocuğu tarafından el koyması ve sonrasında gayrimenkullerin başkasına devredilmesi durumunda ne yapılabileceği soruldu.

Türk hukukunda hata, hile ve korkutma ile ile yapılan işlemlerin geçersiz olduğuna dair maddeler bulunuyor. Hata ve hile ile yapılan işlem geçersiz oluyor. Okuyucu tarafından anlatılan olaya bakıldığında bir hile söz konusu. Çünkü okuyucu okuma yazma bilmiyor ve nereye parmak bastığını bilmiyor. Belli ki gayrimenkuller hemen birine devredilmiş.

Bunun sebebi üçüncü şahısların iyi niyetli olması nedeniyle geri alınamayacağı öne sürmek için hazırlanan tezgah. Öncelikle Türk hukukunda hileli yapılan işlemler geçersiz olması nedeniyle bu işlemler de geçerli değil. Bu gayrimenkullerin hileli bir şekilde devredildiği ispat edilirse dava açılabilir.

Hisseli arsa satışlarında nelere...