02 / 05 / 2024

Devremülkte aidat tuzağı

Devremülkte aidat tuzağı

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk vurguncularının son tuzağı aidat oldu. Yılda bir hafta kullandıkları daireler için bin TL'den fazla aidat ödeyen tüketicilerin mağduriyeti büyüyor.

Aksaray Ihlara Termal Tatil Köyü'nde 4 bin TL'ye devremülk!

Ihlara Termal Tatil Köyü 10 yıllık devremülk daireler 4 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aksaray Güzelyurt'ta yer alan devremülkte 110 adet apart daire mevcut.

Devremülk aidatına itiraz!

Devremülk ile, bir bağımsız bölüm üzerinde yılın belli günleri için mülkiyet kuruluyor. Devremülk için belli oranlarda aidat ödemesinin de yapılması isteniyor. Peki, devremülk aidatına itiraz edilir mi? Devremülk aidatına nasıl itiraz edilir?

Devremülkte 15 gün uyarısı!

TÜSODER Hukuk Komisyonu Üyesi Yıldız "Yayın organlarında 3 günlük, haftalık ve 10 günlük devremülk reklamları yapılıyor. 15 günden daha az süreli devremülk kanuna aykırı olduğundan bunlara itibar edilmemeli"

Devremülkte aidat tuzağına dikkat edin!

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk vurguncularının son tuzağı aidat oldu. Yılda bir hafta kullandıkları daireler için bin TL'den fazla aidat ödeyen tüketicilerin mağduriyeti büyüyor.

Devre mülklere bin TL'den fazla aidat ödeyenlerin mağduriyeti büyüyor!

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk dolandırıcılığında sınır tanınmıyor. Çeşitli hile ve oyunlarla tüketicinin gözünü boyayarak satış yapılan devre mülklerde taksitten kurtulan tüketici, bu kez aidat tuzağıyla karşı karşıya bırakılıyor...

Devre mülkte aidat tuzağı!

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk vurguncularının son tuzağı aidat oldu. Yılda bir hafta kullandıkları daireler için bin TL'den fazla aidat ödeyen tüketicilerin mağduriyeti büyüyor.

Site aidatına itiraz!

Site yaşantısında sunulan; site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler kat maliklerinden alınan aidat ile karşılanıyor. Peki yüksek site aidatına nasıl itiraz edilir?

Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi?

Tamer Heper hukukla ilgili tüm soruların yanıtını Posta Gazetesi'nde vermeye devam ediyor. Bugün bir okuyucunun "Uzun süre oturulmayan evin aidatı ödenir mi?" sorusunun yanıtı verdi. Peki aidat ödenir mi?

Clup Patara Evleri, 15 yıl aradan sonra devremülk satışına yeniden başladı!

Clup Patara Evleri, 15 yıl aradan sonra devremülk satışına yeniden başladı. Patara Evleri'nde 60 odalı butik otelin yanında 250 konut var. Tesiste 140 konut ağırlıklı olarak yabancılara satılırken, 110 daire için devremülk sistemi uygulanıyor...

Kooperatif aidatının ödenmemesi!

1163 Sayılı Kooperatifler Kanununda, ödemelerini geç yapan ortaklara gecikme bedeli uygulanması gerektiğine ilişkin bir hüküm bulunuyor mu? Bir ortak tarafından kooperatif aidatının ödenmemesi durumunda ne yapılır? İşte yanıtı...

Biriken apartman aidatı nasıl tahsil edilir?

Apartman aidatı apartmanın ortak giderleri için toplanıyor. Kat maliklerden birinin, apartmanda olmadığını ve aidat borcunu alınamadığını farz edelim. Bu durumda biriken apartman aidatları tahsil edilir?

Apartmandaki dükkanlar aidat öder mi?

Apartmandaki dükkanlar aidat öder mi?: Apartmanda aidat ödeme hususunda dükkanların bu gidere katılıp katılmayacağına ilişkin hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında 20. maddede açıklanıyor. İşte kanun esasları...

Tüketici kanunu devremülk!

Mayıs ayında yürürlüğe girecek olan Tüketici kanunu kapsamında tüketicilerin yararlandığı devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmelerine ilişkin esaslara da yer veriliyor. İşte Tüketici kanunu devremülk hükümleri...

Devremülkte aidat tuzağı Haberi

Devremülkte aidat tuzağı

Tatilcilerin korkulu rüyası haline gelen devre mülk dolandırıcılığında sınır tanınmıyor. Çeşitli hile ve oyunlarla tüketicinin gözünü boyayarak satış yapılan devre mülklerde taksitten kurtulan tüketici, bu kez aidat tuzağıyla karşı karşıya bırakılıyor. Yılda bir hafta kalacak tatilciden yıllık 400 TL'den başlayıp bin liraya kadar uzanan aidat ücretleri alınıyor. Bir daireyi 24 kişiye satan uyanıklar, yılda daire başına 9 bin 600 TL'lik aidat geliri elde ediyor. Bir apartmanda 10 daire olduğu düşünüldüğünde bu para 90 bin TL'yi geçiyor. Bu yolla ciddi bir gelir elde eden devre mülk vurguncuları, topladıkları parayla ne yaptıklarına dair bilgi, belge ve faturayı da tüketiciye vermiyor. 


KÜÇÜK PUNTOLARLA YAZILIYOR 


Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkan Yardımcısı Ruhi Orhan, devre mülk alanında çok şikâyet aldıklarını söyledi. Orhan, "Devre mülk satışı bile...