08 / 07 / 2024

devrim ortağı nedir

devrim ortağı nedir

Gayrimenkul sektöründe geçirmiş olduğum süre bana iki şey üzerinde durmamı ve ciddi şekilde düşünmemi sağladı: yatırımcı ve müteahhit. Peki kaliteden ödün vermeden düşük fiyatlı konut mal edebilir miydik?

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama! İnşaat demiri izleme sistemi yılbaşında devreye alınıyor!

İnşaat sektöründe devrim niteliğinde yeni uygulama olan, İnşaat Demiri İzleme Sistemi (İDİS) yılbaşından itibaren devreye alınıyor. Peki İDİS nedir, sistem nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Yeni evim kampanyası hangi evler? Yeni evim kampanyası nedir? Orta gelirliye konut kredisi kimlere verilir?

Yeni evim kampanyası orta gelirli vatandaşlar için hayata geçiyor. Bu kampanya için merak edilen sorular sorulmaya başlandı. İşte detaylar!

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir grubu başvuru şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projelerinin bilindiği gibi temelleri atıldı. Sırada orta gelir grubuna yönelik çalışmalar var. Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarından sonra TOKİ orta gelir grubu araştırılamaya başlandı.

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar?

TOKİ orta gelir grubu nedir? TOKİ orta gelir ev fiyatları ne kadar? soruları vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

TOKİ orta sınıf konut kampanyası nedir, ne demektir? TOKİ orta sınıf konut kampanyasına kimler başvurabilir?

TOKİ orta sınıf konut kampanyasına dair sorular sorulmaktadır. İşte TOKİ orta sınıf konut kampanyasına dair bilinmesi gerekenler!

Sincan Tardis City'de devrim ortağı olun!

Gayrimenkul sektöründe geçirmiş olduğum süre bana iki şey üzerinde durmamı ve ciddi şekilde düşünmemi sağladı: yatırımcı ve müteahhit. Peki kaliteden ödün vermeden düşük fiyatlı konut mal edebilir miydik?

Tarla kredisi nedir?

Yeni tarla almak isteyenler ya da ortağı olduğu tarlanın tamamına sahip olmak isteyenler için bankalar tarafından çeşitli krediler geliştiriliyor. Peki, tarla kredisi nedir? Tarla kredisi nasıl kullanılır? İşte tarla kredisi özellikleri...

Uzun mesafeli koruma alanı nedir?

İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği gereğince, kısa mesafeli koruma alanı üst sınırından itibaren yatay 1000 metre genişliğindeki kara alan ise orta mesafeli koruma alanı oluyor. Peki, uzun mesafeli koruma alanı nedir?

İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde ve haricinde bulunan ve İstanbul’a su temin edilen ve edilecek olan su kaynaklarının kirlenmesinin önlenmesi ile ilgili esaslar yönetmelik ile belirleniyor. Peki, İSKİ orta mesafeli koruma alanı nedir?

Kooperatif ortaklık senedi nedir?

Kooperatifler kanunu gereğince, her ortağın üyelik haklarının, ada yazılı ortaklık senedi ile temsil olunması gerekiyor. Peki, kooperatif ortaklık senedi nedir? Kooperatif ortaklık senedi nasıl olur?

Gayrimenkul rant vergisi nedir?

Gayrimenkul değer artışlarında uygulanacak vergilere rant vergisi de ekleniyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında da resmi olarak yer verilen gayrimenkul rant vergisi nedir?

Yeni rant vergisi nedir?

2015 - 2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan rant vergisi resmiyet kazandı. Peki, yeni rant vergisi nedir?

TOKİ'nin telefon numarası nedir?

Dar ve orta gelirli vatandaşların nitelikli konut ihtiyacını karşılama amacını güden, TOKİ'yi günde ortalama 1200 kişi arayıp bilgi almak istiyor. Peki, TOKİ'nin telefon numarası nedir? İşte TOKİ iletişim bilgileri..

devrim ortağı nedir Haberi

devrim ortağı nedir

Yapmakta ısrar ettiğimiz şey giderek kolaylaşır. İşin doğası değiştiğinden değil, bizim yapma yeteneğimiz geliştiğinden der R.Waldo Emerson …Geçtiğimiz yüzyılda birçok sektör tıpkı Emerson’ un bahsetmiş olduğu gibi yapmakta oldukları işte ısrarcı olan bir grup çizginin dışındaki iş insanı tarafından değiştirildi. 


Bu insanların ortak özellikleriyse sosyal riskler almaya –başkalarının onaylamayabileceği şeyler yapmaya- istekli olmalarıydı. Oyun yazarı Bernard Shaw’ın bir keresinde dediği gibi : ‘Mantıklı insan kendini dünyaya uydurur, mantıksız olan ise dünyayı kendine uydurmakta ısrar eder. Dolayısıyla ilerleme mantıksız adama dayanır. 


Bu mantıksız adamların hayatımıza neler kattığını merak ediyorsunuzdur değil mi? 

Bernard Shaw’ ın iddasının iyi bir örneği İsveçli mobilya perakedencesi IKEA’nın kurulma hikayesidir.Şirket Ingvar Kampard tarafından kurulmuştur.Kampard’ın en önemli inovasyonu mobilya maliyetinin çoğunun montajdan kaynaklandığını fark etmekti;bir masanın ayaklarını monte etmek sadece...