06 / 05 / 2024

Dicle Vadisi nerede

Dicle Vadisi nerede

Doç. Dr. Sabri Karadağ: " Dicle Vadisi'nin milli park olmaması için hiçbir neden yok. Dicle Vadisi'nde, potansiyelin ülkeye kazanımının sağlanması için bütün koşullar var " dedi.

Dicle Vadisi ve ongözlü köprü HES'ten kurtuldu!

ORMAN ve Su işleri Bakanlığı, Diyarbakır'da Dicle Nehri üzerinde yapılacak olan 3 hidroelektrik santral (HES) projesinden biri alan ve Dicle Vadisi ile tarihi Ongözlü Köprü'yü sular altında bırakacak olan Dicle-ll Regülatörünü ve HES projesini iptal etti.

Seferihisar Mandalina Vadisi'nde fiyatlar 600 bin TL'den başlıyor!

Ticaret Bakanlığı onaylı Gayrimenkul işletmeciliği Kooperatifi güvencesi ile satışa çıkarılan "Mandalina Vadisi Ekolojik Yaşam Alanı" projesinde satışlar devam ediyor. Peki Mandalina Vadisi nerede? İşte detaylar...

Düşler Vadisi Riva 2. Etap nerede?

Düşler Vadisi Riva 2. Etap nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Düşler Vadisi Riva 2. Etap nerede sorusunun yanıtı ve proje ile ilgili merak edilenler...

Hasankeyf'in yıkımına tepki: Hiçbir gerekçesi olamaz!

Ilısu Baraj göletinin ilçe sınırına ulaştığı ve yıkımın sürdüğü Hasankeyf için İstanbul'da panel düzenlendi. Panelde Hasankeyf ve Dicle Vadisi için geç olmadığının altı çizilirken, koruma uzmanı ve mimar Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, gözyaşlarını tutamayarak, "Bu yıkımın hiçbir gerekçesi olamaz" dedi..

Dicle Vadisi'nde gazetecilere konut yapılacak!

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC) geleneksel olarak düzenlenen Başarılı Gazeteciler Yarışması'nda konuşma yapanDiyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzeloğlu, Dicle Vadisi'nde gazetecilere konut yapılacağının müjdesini verdi...

Dicle Vadisi Projesi’nin ilk etabı iptal edildi! 

Dicle Vadisi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alıyordu. Daha sonra rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede başlatılan Rekreasyon Projesi’nin ilk etabı iptal edildi.

Galatasaray Düşler Vadisi Riva nerede inşa ediliyor?

Galatasaray Düşler Vadisi Riva nerede inşa ediliyor sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projedeki dairelerin fiyatları 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. 

Düşler Vadisi Riva nerede inşa edilecek?

Düşler Vadisi Riva nerede inşa edilecek sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede yer alan konutların fiyatları 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. 

Galatasaray Düşler Vadisi Riva nerede? Harita ve konum bilgisi!

Bugün resmen satışa çıkan Düşler Vadisi Riva nerede? İşte harita ve konum bilgisi...

Düşler Vadisi Riva nerede?

Düşler Vadisi Riva projesi bugün satışa sunuldu. Düşler Vadisi Riva projesi Galatasaray'ın Riva arsası üzerinde inşa ediliyor. 

Galatasaray Düşler Vadisi Riva projesi nerede?

Yılmaz İnşaat projesi Düşler Vadisi Riva bugün resmen satışa çıktı. Projede villa fiyatları 1 milyon 69 bin liradan başlıyor. Peki Galatasaray Düşler Vadisi Riva projesi nerede?

Beykoz Düşler Vadisi nerede?

Düşler Vadisi projesi Yılmaz İnşaat tarafından İstanbul Anadolu Yakası Beykoz'da Galatasaray Spor Kulübü’nün Riva’daki arazisi üzerinde hayata geçiriliyor. Peki Beykoz Düşler Vadisi nerede?

Mehmet Özhaseki Dicle Vadisi rekreasyon alanını inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki teröristlerden temizlenen Sur ilçesinde inşa edilen konutlarda ve Dicle Vadisi rekreasyon alanında incelemelerde bulundu...

Diyarbakır'a 57 milyon liralık proje yapıldı!

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenecek törende, Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma 1. etap, Dicle Vadisi Projesi 1. etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışı gerçekleştirilecek.

Dicle Vadisi nerede Haberi

Dicle Vadisi nerede

Batman'da bir köy yolu çalışması sırasında bulunan seramik parçalar ve surların Ortaçağ dönemine ait olduğu belirlendi.


Batman'da Dicle Nehri kenarında yer alan Salkımlı köyünün grup köy yoluna olan bağlantı yolu yapımı sırasında ortaya çıkan seramik ve eski surların Ortaçağ yerleşim birimine ait olduğu tespit edildi.


Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Fakültesi Coğrafya Eğitim Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Sabri Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yüzey araştırmaları yaptıklarını, bir süre önce yol yapım çalışması sırasında bazı eserlerin ortaya çıktığını söyledi.


Ortaya çıkan duvar yapılarını gördüklerini, yaptıkları incelemelerde çok yoğun arkeolojik buluntularla karşılaştıklarını aktaran Karadağ, "Zirvede taş basamaklar, duvar ve mesken yapılar mevcut. Burası yoğun bir Ortaçağ kale görünümünü andırıyor. Dicle Vadisi'nde bu ve buna benzer birçok yerleşim yerleri ile karşılaşıyoruz. Koruma amaçlı...