03 / 05 / 2024

Didim Cumhuriyet İlkokulu

Didim Cumhuriyet İlkokulu

Didim'in ilk yerleşim bölgesi olan Eskiköy'de bulunan ve geçen yıl boşaltılan 87 yıllık Cumhuriyet İlkokulu binası, sahip çıkılmayınca alkol, tiner ve uyuşturucu bağımlılarının yuvası oldu.

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi mecliste!

Yozgat Cumhuriyet İlkokulu binasının tekrar ilkokula dönüştürülmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Keven, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Didim Belediyesi'ne haciz şoku!

CHP’li Didim Belediyesi’nin ruhsat iptaliyle ilgili mağduriyet yaşattığı Nehirsan İnşaat, emsali görülmemiş bir haciz işlemine imza attı. Şirket Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’na haciz ihtarnamesi gönderdi.

Muratlı Cumhuriyet İlkokulu Tekirdağ Valiliğine teslim edildi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 ilçeye 11 okul projesi kapsamında Muratlı ilçesinde hayata geçirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet İlkokulu yapılan törenle Tekirdağ Valiliğine teslim edildi.

Mersin Cumhuriyet İlkokulu restore edilecek!

1923 yılında inşa edilmiş olan 'Taş Mektep' olarak bilinen Cumhuriyet İlkokulu Mersin Mezitli Belediyesi tarafından yenilenecek. Binanın 29 Ekim'de müze olarak açılışı gerçekleşecek.

Didim Cumhuriyet İlkokulu kaderine terk edildi!

Didim'in ilk yerleşim bölgesi olan Eskiköy'de bulunan ve geçen yıl boşaltılan 87 yıllık Cumhuriyet İlkokulu binası, sahip çıkılmayınca alkol, tiner ve uyuşturucu bağımlılarının yuvası oldu.

Kırşehir Cumhuriyet İlkokulu yeniden inşa edildi!

Kırşehir’de 1929 yılında eğitim ve öğretime açılan ve tarihi binasında binlerce başarılı öğrenci yetiştiren Cumhuriyet İlkokulu’nun 1985 yılında yıkılarak yenisinin yapıldı.

Darende Cumhuriyet İlkokulu kent müzesi olarak hizmet verecek!

Eser, restorasyon çalışmaları tamamlandığında Cumhuriyet´ten Geleceğe Darende Kent Müzesi olarak hizmet verecek tarihi Cumhuriyet İlkokulu´nda incelemelerde bulundu.

Ahmet Deniz Atabay'a konut projelerinin durması hakkında suç duyurusu!

Didim'de Süryani vatandaşlar tarafından gerçekleştirilen konut projelerini, belediye meclisi kararı olmadan tek başına durduran Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay hakkında, Didim Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Tekirdağ'da 11 İlçeye 11 Okul!

Tekirdağ'da 11 İlçe 11 Okul projesi sürüyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, proje kapsamındaki Muratlı ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet İlkokulu’nun inşaat hazırlıklarını yerinde izledi.

Ağrı Cumhuriyet İlkokulu'nun temeli atıldı!

Ağrı’da 12 derslikli Cumhuriyet İlkokulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı. Vali Musa Işın, törende yaptığı konuşmada, insanlığın geleceğinin eğitim üzerine inşa edildiğini söyledi.

Lokman Çağırıcı: Bağcılar’a 15 okul daha kazandıracağız!

Bağcılarlı öğrenciler yeni eğitim yılına şölenle ‘merhaba’ dedi. Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törenle yeni eğitim ve öğretim yılına ‘merhaba’ dedi.

Didim ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılacak!

Aydın’ın Didim ilçesinde bulunan ve 2 bin 200 yıllık bir tarihi geçmişi olan ‘Kutsal Yol’ yeniden düzenlenerek turizme kazandırılıyor. Yürüyüş yolu olarak kullanılacak olan 17 kilometrelik yol, doğa ve tarihle iç içe spor ve turizme hizmet edecek...

Tokat Cumhuriyet Meydanı projesinde sona yaklaşılıyor!

Tokat Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı' na yönelik yapılan proje neticesinde valilik ve belediye binası önü ile Yeraltı Çarşısı üzerine yönelik düzenlenen proje büyük oranda tamamlandı...

Didim Cumhuriyet İlkokulu Haberi

Didim Cumhuriyet İlkokulu

Didim'in Hisar Mahallesi'nde tarihi Apollon Tapınağı'nın karşısında bulunan Cumhuriyet İlkokulu, mübadele yıllarında eski bir Rum eviyken, bu bölgede eğitim ihtiyacının ortaya çıkmasıyla 1928 yılında 3 sınıflı okul olarak faaliyete geçirildi. 1945 yılında çıkan yangın sonunda kullanılamaz hale gelen tarihi okul binası, köy halkının katkılarıyla onarım görerek yeniden hizmete devam etti. Yerleşik nüfusun sürekli artması ve mevcut binanın çok eski olması nedeniyle 1986 yılında belediye, koruma derneği, okul aile birliği, halk ve esnafın katkılarıyla tadilata alınan üç derslikli binanın dayanıklılığının artırılması amacıyla ahşap taban ile çatı kaldırılarak kolon ve kirişlerle desteklendi. SİT korumasında olduğu için fiziki yapısına dokunulamayan tarihi okuldaki üç derslik, ikili öğretimde ihtiyaca cevap veremez hale gelince 1996 yılında belediye, koruma derneği, okul aile birliği ve halkın katkılarıyla...