09 / 05 / 2024

didim derneği 3. koy plan iptali davası

didim derneği 3. koy plan iptali davası

Didim Derneği’nin 2012 yılında açtığı plan iptali davası ile ilgili olarak Aydın 2. İdare Mahkemesi, 3.koyda keşif yaptı. Atanan 3 teknik bilirkişi gerekli incelemelerini yaparak 30 gün içinde raporlarını mahkemeye sunacakları öğrenildi...

Tescilli Markalar Derneği'nden kira önerisi!

Tescilli Markalar Derneği (TMd) Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Stamati yaptığı açıklamada, "3 ay kirasız dönem ticari işletmelerin faaliyetlerinin devam etmesine büyük fayda sağlayacaktır” dedi.

Birleşik Markalar Derneği’nden 'AVM'ler 3 ay kira almasın' çağrısı!

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında 2 aydır kapalı olan AVM'lerin açılması gündemde konuşulmaya devam ediyor. BMD yani Birleşik Markalar Derneği’nde. BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM'lerin açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu...

3. Havaalanı'nın adının Atatürk olması için imza kampanyası!

Atatürkçü Düşünce Derneği, 3. Havaalanı'nın adının "Atatürk" olması için bir imza kampanyası başlattı.

TOKİ Batman Emekliler Derneği Projesi'nde teslimler başlıyor!

TOKİ tarafından Batman Merkez Emekliler Derneği Toplu Konut Projesi kapsamında 3. Bölgede inşa ettirilen 450 adet konutun teslim işlemleri 12 Ekim-31 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kocaeli Emlakçılar Derneği olağan üstü kongreye gidecek!

Kocaeli Emlakçılar Derneği ikiye bölündü. Dernek olarak oda olma yolunda yoğun çalışma yürütülüyor. Emlakçılar 3 ay sonra olağan üstü kongreye gidecekler.

Didim Emlak Müşavirleri Derneği'nden emniyete ziyaret!

Didim emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim’in yeni İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu..

Didim 3. Koy'un imar durumu Danıştay'da!

Didim 3. Koy ile ilgili olarak Didim Derneği tarafından açılan ve Didim Demokrasi Platformu'nun da destekçisi olduğu dava yerel mahkemenin idarenin lehinde karar vermesi üzerine Didim Derneği tarafından Danıştay'a gönderildi.

Didim Altınkum'da 3. Koy itirazları mahkemeye taşındı!

Didim Derneği Başkanı Ali Budak, 3. Koy bölgesinin bu tarihsel kimliği ve amacına uygun düşen plan kararları ile korunması ve geliştirilmesinin önem kazandığını dile getirdi.

Dünya Teknoparklar Derneği 31. Konferansı Katar'da yapıldı!

Dünya Teknoparklar Derneği (International Association of Science Parks –IASP) 31. Konferansı 19-22 Ekim tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleşti. Konferans 3 gün boyunca devam etti...

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. Anaokulunu Soma'da açıyor!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. Anaokulunu Soma'da açıyor. Çocuklara modern bir eğitim ve oyun ortamı sunacak olan anaokulu, 18 Eylül’de yapılacak açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Mecidiyeköy asansör kazası açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği 06/09/2014 tarihinde Şişli-Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan rezidans inşaatında asansörün zemine düşmesi sonucunda meydana gelen iş kazası ile ilgili açıklama yaptı...

Mimarlar Derneği 1927 Eylül 2014 Etkinlikleri!

Mimarlar Derneği 1927, yaz dönemini geride bırakarak yeni bir etkinlik dönemine başlıyor. Mimarlar Derneği 12 Eylül Cuma 19:30 Dönem Açılışı, Kokteyl ile başlıyor.

Didim Halkı 3.Koy'un iptal edilmesini istiyor!

Didim Derneği Başkanı Mimar Ali Budak, Altınkum'da bulunan 3. Koy'un planlamasının iptal edilmesi için yürüyüş düzenleneceğini belirtti.Budak Altınkum'da bulunan 3.koy'un planlamasının iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

didim derneği 3. koy plan iptali davası Haberi

didim derneği 3. koy plan iptali davası


Didim Derneği’nin 2012 yılında açtığı plan iptali davası ile ilgili olarak Aydın 2. İdare Mahkemesi, 3.koyda keşif yaptı. Atanan 3 teknik bilirkişi gerekli incelemelerini yaparak 30 gün içinde raporlarını mahkemeye sunacakları öğrenildi.


Didim Derneği, Didim Belediyesi’nin düzenlediği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı ile yürürlüğe giren 3. Koy Mevkii’ne ait 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların iptali için 2012 yılında Aydın İdare Mahkemesine başvurmuştu.


İptalin başvurusuyla ilgili bilgiler veren Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan “Düzenlenen plan, mavi bayraklı halk plajını tamamen ortadan kaldırmaktadır. Bu turizm kenti olan Didim’de denize girilebilecek alan Altınkum bölgesi ve 3. Koy’dur… Söz konusu plan bu gerçeği yok saymakta ve ortadan kaldırmaktadır. Planlar, sadece kamu yararını amaçlamalıdır. Kişilerin özel çıkarlarını değil. Düzenlenen planın ana hedefi, halkın özgürce denizden yararlanma...