07 / 07 / 2024

didim Gayrimenkullerin gerçek bedeli ile beyan edilmesi

didim Gayrimenkullerin gerçek bedeli ile beyan edilmesi

Didim Vergi Dairesi Müdürlüğünce “Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedeli üzerinden beyan edilmesi” ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi..

Gayrimenkullerin gerçek bedeli üzerinden beyan edilmesi toplantısı!

Didim Vergi Dairesi Müdürlüğünce “Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedeli üzerinden beyan edilmesi” ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi..

Didim'de Maliye Hazinesi'ne ait taşınmaz özelleştirilecek!

Maliye Hazinesi' ne ait Aydın'ın Didim ilçesindeki yaklaşık 10 bin metrekarelik taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Taşınmaz varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek.

Kuşadası, Söke, Nazilli ve Didim'deki otopark kararı iptal!

Aydın 2. idare Mahkemesi, Aydın Belediyesine ait AYBEL İnş. Org. Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla AYBEL şirketi tarafından işletilen Aydın'nın Kuşadası, Söke, nazilli ve Didim ilçelerindeki yol kenarındaki otopark kararını iptal etti.

Didim'de 3 gün elektrik kesintisi!

AYDEM tarafından Didim’de 19 Şubat Perşembe günü ile 22 Şubat Pazar günleri arasında Efeler Mahallesi, Altınkum Mahallesi ve Mersindere Mahallesinin bazı cadde ve sokaklarından elektrik kesintisi yapılacak.

Didim Ticaret Odası turizmin gelişmesi için büyük bir adım attı!

Didim Ticaret Odası Didim’in kültürel değerleri arasında bulunan Dünyaca Ünlü Apollon Tapınağı, Milet Ören yeri ile Anadolu Beylikleri Dönemine ait İlyas Bey Külliyesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine yer alması için başvuru da bulundu.

Didim UNESCO listesine girmek istiyor!

Ege'nin tarihi ve turistik merkezlerinden Didim, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişim başlattı.

Didim Akbük-2 RES imar planı askıya çıktı!

Aydın Didim ve Muğla Milas ilçesi "Akbük - 2 RES projesi"ne ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bugün askıya çıktı.

Didim gecekondu önleme bölgesi plan tadilatı reddedildi!

Didim Belediye Meclisi 2015 yılı Şubat ayı Meclis toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıda gece kondu önleme bölgesiyle ilgili plan tadilatı İmar Komisyonunun ret verdiği rapor, mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Didim'de daire fiyatlarının ucuz olmasıyla nüfus arttı!

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim'in nüfusunun 73 bine çıkmasıyla ilgili değerlendirmesinde planlamaların nüfusa göre yapılması gerekliliğine dikkat çekti ve nüfus artışının daire fiyatlarının ucuz olmasından dolayı olduğunu belirtti...

Didim Termal Konutları'nda son durum!

Şemun Oğuz, yatırımın seçimde AK Parti'yi destekledikleri için CHP'li Başkan Atabay tarafından mühürletildiğini savundu. Aydın'ın Didim ilçesinde termal konutlar için yatırım yapan şirket, CHP'li Deniz Atabay için şikayetçi oldu.

Özak GYO Didim gayrimenkulü irtifak hakkı işlemleri devam ediyor!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO Didim gayrimenkulü irtifak hakkı işlemleri devam ediyor.

Didim'de 2015'te 10 bin yeni nitelikli yatak kapasitesine ulaşılacak!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Didim ilçesi sahip olduğu tarihi, doğal güzellikleri daha iyi değerlendirerek ve hayata geçirilecek yeni yatırımlarla turizmdeki iddiasını artırmayı hedefliyor.

Didim turizmde hedef büyütüyor!

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, yaptığı açıklamada, Didim'e 2015 yılında yeni yatırımların geleceğini belirterek, bunların tamamlanmasıyla ilçenin turizmde yeni hedeflere doğru yol alacağını ifade etti

didim Gayrimenkullerin gerçek bedeli ile beyan edilmesi Haberi

didim Gayrimenkullerin gerçek bedeli ile beyan edilmesi

Didim Ticaret Odası Tolantı salonunda düzenlenen toplantıya Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı, Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, Aydın SMMO Didim Temsilcisi Ahmet Karaoğlu, Vergi dairesi çalışanları ile emlakçı ve inşaat sektörü temsilcileri katıldı.


Toplantıda ilk konuşan Didim Vergi Dairesi Müdürü Aziz Sarı Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedeli üzerinden yapılması gerekliliğinin önemine değinerek, yapılmadığı ve bunun tespiti sonrasında karşılaşılacak ceza bedellerin ağır olduğunu ifade etti.


Toplantıda Didim Vergi Dairesi Gelir Uzmanı Hatice Saraç slayt eşliğinde yaptığı bilgilendirmede tapu harcının ne olduğunu, kimlerin ödemesi gerektiğini ve tapu harçlarının nasıl hesaplandığına yönelik detaylı bilgiler verdi. Gayrimenkul Satışlarında tapu harcının bedel üzerinden ödenmesi gerektiğini da kaydeden Saraç tespiti durumunda cezayi müeyyidelerin ağır olduğunu ve geriye dönük olarak ta bunların tespitinin mümkün olduğunu ifade etti....