04 / 05 / 2024

dikentten Sur ihya planı açıklaması

dikentten Sur ihya planı açıklaması

DİKENT Başkanı Mehmet Ali Elbey, Sur'da yürütülecek kentsel dönüşümü ve 'Sur İhya Planı'nı değerlendirdi. Elbey "Sur'da kentsel dönüşüm 5 senede gerçekleşebilecek bir süreç değil." dedi.

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.

Diyarbakır Sur'da dükkân fiyatları yüzde 100 arttı!

Diyarbakır’ın tarihi Sur İlçesi, ihya projesi ile birlikte eski canlılığına kavuşmaya başladı. Sur Yanık Çarşı’daki 400 dükkân yenilendi. İlçede dükkân fiyatları yüzde 100, kiralar yüzde 40 arttı.

Mehmet Özhaseki: Sur'u doğru bir şekilde ihya edeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki inşa ve ihya çalışmalarına ilişkin Bakanlık'ta değerlendirme toplantısı yaptı.

Sur 2 milyar lira ödenekle ihya edilecek!

Belediye Başkan Vekili Özkan, "Sur için 2 milyar lirayı aşan projeler yürütülüyor. Bu projeler sayesinde 3 yıl sonra ilçemiz cazibe merkezi haline gelecek" dedi.

Sur’u KİPTAŞ ihya edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Sur’u yeniden inşa edecek büyük projelerin temeli atıldı.

Sur'da büyük projelerin temelleri yarın atılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, terörden zarar gören Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki inşa ve ihya çalışmaları kapsamında, büyük projelerin temellerini atmak için yarın Diyarbakır'ın Sur ilçesinde olacak.

Sur’da kira öder gibi taksitle ev satılacak!

Hükümet, terör örgüt PKK'nın yakıp yıktığı Diyarbakır'ın Sur ilçesini 'Kentsel ihya çalışması' ile ayağa kaldıracak. Sur, tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Sur İnşa ve İhya Projesi kent sakinlerini rahatlattı!

Sur İnşa ve İhya Projesi, tarihi kentin sakinlerini rahatlattı. Tahliye olmayacağı taahhüdüyle esnafın umutları da canlandı. İlçenin 15 mahallesindeki toplam 368 adadaki 6 bin 300 parsel için Bakanlar Kurulu kararıyla, "Acele Kamulaştırma" kararı aldı.

Çiğdem Karaaslan: Sur'u imar çalışmasıyla ihya edeceğiz!

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden imar edileceğini belirterek, "Sur bölgesinde çok önemli bir çalışma hayata geçiriyoruz." dedi.

Sur'da toplu konut değil, tarihi dokunun ihya çalışması yapılacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan, Diyarbakır Sur’un yeniden inşasının gündeme geldiğini söyleyerek, 2007-2009 ve 2011 yılında yapılan protokoller çerçevesinde mevcut çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Sur Yapı kadrosunu genişletiyor, Yüksel Proje Elektronik Mühendisi arıyor!

Sur Yapı, kadrosunda yenileme yapmak için düğmeye bastı. Yüksel Proje, Elektrik Elektronik Mühendisi işe alacak. İşte inşaat sektöründe haftanın iş ve kariyer fırsatları

Ada Park'ta 333 bin TL'ye! Sur Yapı'nın 20. yıl kampanyası bugün sona eriyor!

Uzun süredir devam eden Sur Yapı'nın 20. yıla özel başlatmış olduğu kampanya bugün sona eriyor. Kampanya Ada Park ve Exen İstanbul projelerinde geçerli

dikentten Sur ihya planı açıklaması Haberi

dikentten Sur ihya planı açıklaması

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Derneği (DİKENT) Başkanı Mehmet Ali Elbey, Sur'da yürütülecek kentsel dönüşümü ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Haseki'nin açıkladığı 'İhya Planı'nı değerlendirdi. Sur'da hak sahiplerinin haklarının korunmasının gerektiğine dikkat çeken Elbey, "Sur'daki kentsel dönüşümü takıp etmek ve ilçeyi savunmak amacıyla esnaf, ilçede yaşayan yurttaşlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve meslek odası temsilcilerinin de önü açılmalı. İnsanları yerinde, semti semt kültürünü koruyacak bir dönüşüm planlıyor mu? Kentsel tasarımı öne çıkaran birtakım uygulamalar hedefleniyor mu? Bu öyle 1, 2 senede hatta 5 senede gerçekleşebilecek bir süreç değil. Tarihi eserler çevresi nasıl düzenlenecek? İlçenin yeni merkezleri oluşuyor mu? İlçede yaşanan olaylardan dolayı zarar gören mahallelerde yeniden kurulumlar nasıl oluyor? İlçe yenilenirken altyapı ve trafik sorunları çözülüyor mu?" dedi. 


Projenin...