02 / 05 / 2024

dikili çandarlı kalesi restore çalışmaları

dikili çandarlı kalesi restore çalışmaları

Çandarlı Kalesi'nin restorasyonunu tamamlamaktan ve turizme kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, "Çandarlı Kalesi, bundan sonra önemli bir turizm geliri oluşturacak" dedi

Satılık yazlık arayanlar için büyük fırsat! Dikili Belediyesi 15 konutu satışa çıkardı!

İzmir İli Dikili Belediye Başkanlığı, İzmir, Dikili Çandarlı'da yer alan 15 adet konutu satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 17 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

İzmir Dikili'de 20.2 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

S.S. Çandarlı Özlem Sahil Arsa ve Konut Yapı Kooperatifi, İzmir ili, Dikili ilçesi, Çandarlı Mahallesi'nde yer alan 6 arsayı 20 milyon 260 bin TL'ye satıyor...

İzmir Dikili'de 16.8  milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Dikili Belediye Başkanlığı, İzmir Dikili Çandarlı Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.

İzmir Dikili'de 4.2 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İzmir İli Dikili İlçesi Çandarlı Mahallesi Koru Mevkii'nde yer alan bir bodrum, bir zemin katlı bahçeli kargir ev niteliğindeki gayrimenkul 4 milyon 276 bin 168 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Dikili Belediyesi'nden 3.8 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Dikili Belediye Başkanlığı, Çandarlı, İsmetpaşa ve Merdivenli Mahallesi'ndeki 3 arsayı ihale usulü ile satıyor. İhaleler 20 Temmuz'da gerçekleşecek..

Dikili'de 2,1 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

Dikili Belediye Başkanlığı, İsmetpaşa, Gazipaşa ve Çandarlı'da yer alan 6 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların toplam satış bedeli 2 milyon 105 bin TL olarak belirlendi.

Kiraz ve Çandarlı’ya 400 kilometrelik içme suyu hattı!

Sınırlarına dahil olan yeni ilçelerde alt yapı seferberliği gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, son olarak Kiraz ile Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’ndeki içme suyu hatlarını yenilemek için proje çalışmalarına başlıyor.

Çandarlı susuzluktan kurtulacak!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından İzmir’in Dikili'deki Çandarlı Göleti’nde sona yaklaşıldı. Çandarlı Göleti’nin hizmete alınmasıyla Çandarlı’nın yıllık 950 bin m3 içme suyu ihtiyacı karşılanacak.

Mustafa Tosun Dikili'deki projeleri anlattı!

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Çandarlı bölgesinde yer alan Piri Reis Sitesi, EYKO Sitesi, Özlem Sitesi ve Denizkabuğu Sitesi sakinleri ile bir araya gelerek vatandaşın sorun ve önerilerini dinledi.

Çandarlı Kültür Evi'nde çevre düzenlemesi yapıldı!

Dikili Belediyesi sürdürdüğü yenileme ve düzenleme çalışmalarında ilçe tarihinde önemli bir yere sahip olan ve eski zeytinyağı fabrikası olarak bilinen Çandarlı Kültür Evi'nde çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması yaptı.

Van'daki Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor!

Van’ın Gürpınar ilçesinde 400 yıl önce Abbasiler tarafından yapılan Zernek Kalesi onarılmayı bekliyor. Yaklaşık 400 yıl önce Abbasiler tarafından inşa edilen kalenin büyük bir bölümü yıkılırken, geri kalan kısımlarında ise dimdik ayakta.

Harput Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yer alan ve Urartular döneminde yapılan Harput Kalesi'nde 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restorasyon çalışmaları başladı. Çalışmalar 16 bilim uzmanı, 4 usta ve 20 işçiyle yürütülüyor.

Harput Kalesi'nde 5 yıl aradan sonra kazılar yeniden başladı!

Milattan Önce 8. yüzyılda Urartu krallığı tarafından kurulan Harput Kalesi, 2005 yılında başlayan ve 2009 yılında sonlandırılan kazı çalışmaları 5 yıl sonra yeniden başladı.

dikili çandarlı kalesi restore çalışmaları Haberi

dikili çandarlı kalesi restore çalışmaları


İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi kalenin restorasyonu tamamlandı. Cenevizliler tarafından 13-14. yüzyıllarda inşa edilen Çandarlı Kalesi'nin restorasyonunu tamamlamaktan ve turizme kazandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, "Çandarlı Kalesi, bundan sonra önemli bir turizm geliri oluşturacak. Çünkü Çandarlı Kalesi, UNESCO'nun da Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi. Kalenin Dünya Mirası Geçici Listesi'nde olması turizm açısından Çandarlı'nın da ehemmiyetini bir kat daha artırdı. Bu proje, şirketlerimiz, onların mühendisleri, elemanları ve belediyemizin elemanları, İzmir Valiliği, İl Özel İdaresi katkılarıyla yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çünkü bu kaleyle Çandarlı büyük bir değer kazandı" diye konuştu. 


Yeni...