06 / 07 / 2024

Dilovası Adatepe ağaç kesimi

Dilovası Adatepe ağaç kesimi

Kocaeli'de sanayi ve konut alanların iç içe girdiği Dilovası ilçesinde, kalan tek yeşil alan olan Adatepe'de ağaç kesimi mahkeme kararıyla durduruldu.

Dilovası Adatepe'de atık deposu olması mahkeme kararıyla durduruldu!

Çevre kirliliğinin had safhaya ulaştığı ve kanser vakalarının şıklığıyla tanınan Dilovası'nda halk tek yeşil alanları olan Adatepe'ye sahip çıktı. Yeşil alanın kimyevi atık deposu olması mahkeme kararıyla önlendi.

Kocaeli'den Kahramanmaraş'a 150 adet konteyner desteği!

Kocaeli'nin Darıca, Körfez ve Dilovası ilçe belediyeleri, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'a 150 konteynerlik geçici yerleşim birimi kuracak.

TOKİ Kocaeli Dilovası'nda 184 konutu satışa sunuyor!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesi Köseler mahallesinde 184 adet konutu satışa çıkarıyor. Alt gelir grubu için satışa sunulan projede evlerin fiyatları 210 bin 258 TL'den başlıyor.

TOKİ Kocaeli 24 derslikli kız meslek lisesi ihalesi 8 Ağustos'ta!

Kocaeli İli Dilovası İlçesi Çerkeşli Mevkii 1'er Adet 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Kocaeli 2019 kura çekilişleri 8 Ağustos'ta!

TOKİ tarafından Dilovası ve Gebze ilçelerinde yapılması planlanan 800 konut için kuralar 8 Ağustos Perşembe günü çekilecek.

Türk Ytong, dünyanın en büyük ytong tesisini kurdu!

Son üç yılda 80 milyon Euro'luk yatırım yapan Türk Ytong, son olarak 29 Ekim'de Dilovası tesisini açtı. Bu, dünyanın en büyük ytong tesisi oldu. 2,5 milyon metreküplük ytong üretim kapasitesine sahip olan şirket, bu yıl 400 milyon TL ciro hedefliyor.

Systemair HSK Dilovası'nda fabrika açacak!

Fabrikalar, alışveriş merkezleri, şehir hastaneleri gibi dev projelerin iklimlendirmesini sağlayan Systemair HSK, Dilovası'nda dev fabrika açacak.

Kocaeli Demirciler Konağı yeniden inşa ediliyor!

Kocaeli Dilovası Demirciler Mahallesi’nde yer alan tarihi konak aslına uygun olarak yeniden inşa ediliyor.

Sakarya Adatepe Köprüsü hizmete açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Karasu’da yapımı tamamlanan Adatepe Köprüsü’nün hizmete açıldığını belirtti.

Kocaeli Adatepe imara mı açılıyor?

TBMM'DE konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'nde revize imar planı tadilatı yapılacağını belirtti. Tarhan, Adatepe'nin imara açılması kaygısı içinde olduğunu söyledi.

Sakarya'nın yeni köprüsü 15 gün sonra açılacak!

2016’da yıktırılan Karasu Tepetarla-Adatepe arasındaki Sakarya Köprüsü’nün yerine yeni inşa edilen köprüde sona gelindi. Köprünün 15 gün sonra hizmete açılması bekleniyor.

Kocaeli’de 3 tematik lise açılıyor!

Milli eğitim İl Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Gebze’de yapılan “Kocaeli Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği” toplantısını değerlendirirken Dilovası’nda 1, Gebze’de 2 tematik lise açılacağını söyledi.

Kocaeli Eynerce Kavşağı açıldı!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kamulaştırması ve yeşil alanları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Dilovası Eynerce kavşağının açılış törenine katıldı.

Kocaeli Dilovası'na çim halı sahası inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Dilovası ilçesine bağlı Çerkeşli köyüne FIFA 1 star belgeli sentetik çim halı sahası inşa ediyor.

Dilovası Adatepe ağaç kesimi Haberi

Dilovası Adatepe ağaç kesimi

Adatepe'deki ağaçları kesip petrol ve kimyasal depolama tank çiftliğine dönüştürmeye başladığını öne süren ilçe sakinlerinin 10 gün önce başlattıkları 'Yeşili Koruma Nöbeti' de sürüyor. 

KANSERLE ANILIYOR


Sanayi kuruluşlarından kaynaklanan hava ve çevre kirliliğinin yanı sıra kanser vakalarıyla da adı sıkça gündeme gelen Dilovası'nda, bazı firmalar ilçedeki tek yeşil alan olan, ayrıca belediyenin yaptırttığı bir tesis, çocuk bahçesi ve mesire alanı bulunan Adatepe'nin tapulu arazileri olduğunu savunarak ağaçları kesmeye başladı. Daha sonra burada kimyasal tank depoları yapmaya başlayan firmalarla ilgili olarak ilçe sakinleri dava açtı. 

Çalışmalar durdurulmayınca Yeşil Alanları Koruma ve Kalkındırma Derneği organizasyonuyla önce Adatepe'yi korumak adına buradaki mesire alanına çadır kurup nöbet tutmaya başladı. 


NÖBETE DEVAM

Dernek Başkanı Ahmet Cebeci'nin 2009 yılında, çalışmanın yürütmesinin durdurulması, iptali ve ormanın eski haline getirilmesi istemiyle açtığı...