07 / 05 / 2024

Dilovası Adatepede mahkeme ağaç kesimini durdurdu

Dilovası Adatepede mahkeme ağaç kesimini durdurdu

Dilovası’nda kalan tek yeşil alan olan Adatepe’de ağaç kesimi mahkeme kararıyla durduruldu. İlçe sakinlerinin 10 gün önce başlattıkları ’Yeşili Koruma Nöbeti’ de sürüyor. İşte ayrıntılar...

Kocaeli Dilovası'nda ağaç kesimi mahkeme kararıyla durduruldu!

Kocaeli'de sanayi ve konut alanların iç içe girdiği Dilovası ilçesinde, kalan tek yeşil alan olan Adatepe'de ağaç kesimi mahkeme kararıyla durduruldu.

Dilovası Adatepe'de atık deposu olması mahkeme kararıyla durduruldu!

Çevre kirliliğinin had safhaya ulaştığı ve kanser vakalarının şıklığıyla tanınan Dilovası'nda halk tek yeşil alanları olan Adatepe'ye sahip çıktı. Yeşil alanın kimyevi atık deposu olması mahkeme kararıyla önlendi.

Dilovası Adatepe'de mahkeme ağaç kesimini durdurdu!

Dilovası’nda kalan tek yeşil alan olan Adatepe’de ağaç kesimi mahkeme kararıyla durduruldu. İlçe sakinlerinin 10 gün önce başlattıkları ’Yeşili Koruma Nöbeti’ de sürüyor. İşte ayrıntılar...

Tapu iptal davası görevli mahkeme!

Türk hukukunda tapu iptal ve tescil davaları sıklıkla görülen davalardan olarak biliniyor. Bu tür davalarda davacı bir hakkı zedelenmiş olduğu için taşınmazın bulunduğu mahkemeye dava açabiliyor. İşte, tapu iptal davası görevli mahkeme!

Dilovası Spor Kompleksi inşaatı gelecek yıl bitecek!

İçerisinde yüzme havuzu, basketbol, voleybol, masa tenisi gibi salonları bulunduracak olan Dilovası Spor Kompleksi, önümüzdeki yılın ilk aylarında hizmete girecek.

İpoteğin terkini davası görevli mahkeme!

İpoteğin terkini davası, ipoteğe konu olan alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki tarafından açılıyor. Bu dava ile alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir. Peki, ipoteğin terkini davası görevli mahkeme hangisidir?

Dilovası Yılport Limanı projesi halkın görüşüne açıldı!

Kocaeli Dilovası İlçesine bağlı İçmeler Mevkiinde Yılport Konteyner Terminali Ve Liman İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılması planlanan Yılport Limanı projesi için ÇED süreci başladı...

Tenkis davasında yetkili mahkeme!

Saklı paylarının karşılığını alamayan mirasçılar, mirasbırakanın tasarruf edebileceği kısmı aşan tasarruflarının tenkisini dava etme hakları bulunuyor. Peki, tenkis davası nerede açılır? İşte, tenkis davasında yetkili mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davasında yetkili mahkeme!

Paylı mülkiyete tabi taşınmazlarda, paydaşların tümü oybirliği ile yapacakları sözleşme ile ortaklığı giderebiliyor ve paylı mülkiyeti ferdi mülkiyete dönüştürebiliyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davasında yetkili mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davasında görevli mahkeme!

Ortaklığın giderilmesi davası ile ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıklar ve uyuşmazlıklar mahkeme yoluyla çözülüyor. İşte, ortaklığın giderilmesi davasında görevli mahkeme!

İpotek fekki görevli mahkeme!

Konut üzerinde bulunan borcun tamamının ödenmesi durumunda, tapu sicilinden ipotek kaydının silinmesi gerekiyor. Peki, ipotek fekki davasına hangi mahkeme bakar? İşte, ipotek fekki görevli mahkeme!

İntifa hakkının kaldırılması davası görevli mahkeme!

İntifa hakkı, sahibi olan kişiye hakkın geçtiği gayrimenkul üzerinde tam bir sahiplenme hakkı tanıyor. Peki, intifa hakkı nasıl kaldırılır? İşte, intifa hakkının kaldırılması davası görevli mahkeme!

Dilovası Kapalı Spor Salonu ne zaman açılacak?

Dilovası’nda yapımı süren bin kişilik spor salonunun inşaatında sona yaklaşıldı. Ali Toltar, ilçede eğitim tesislerinin kalitesinin yükseltilmesi yanında sportif faaliyetlerinde modern imkânlarla donatıldığını söyledi.

Dilovası Adatepede mahkeme ağaç kesimini durdurdu Haberi

Dilovası Adatepede mahkeme ağaç kesimini durdurdu


Kocaeli’nde sanayi ve konut alanların iç içe girdiği Dilovası ilçesinde, kalan tek yeşil alan olan Adatepe’de ağaç kesimi mahkeme kararıyla durduruldu. Bazı firmaların, Adatepe’deki ağaçları kesip petrol ve kimyasal depolama tank çiftliğine dönüştürmeye başladığını öne süren ilçe sakinlerinin 10 gün önce başlattıkları ’Yeşili Koruma Nöbeti’ de sürüyor.

 

Sanayi kuruluşlarından kaynaklanan hava ve çevre kirliliğinin yanı sıra kanser vakalarıyla da adı sıkça gündeme gelen Dilovası’nda bazı firmalar, ilçedeki tek yeşil alan olan, ayrıca belediyenin yaptırdığı bir tesis, çocuk bahçesi ve mesire alanı bulunan Adatepe’nin tapulu arazileri olduğunu savunarak ağaçları kesmeye başladı. Daha sonra burada kimyasal tank depoları yapmaya başlayan firmalarla ilgili olarak ilçe sakinleri dava açtı.  

İlçe sakinleri, çalışmalar durdurulmayınca Yeşil Alanları Koruma ve Kalkındırma Derneği organizasyonuyla önce Adatepe’yi korumak adına...