05 / 05 / 2024

Dilovası mevkisi ile Gebze arasında eski köprüler

Dilovası mevkisi ile Gebze arasında eski köprüler

TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki eski köprüler bu gece saat 00.00'da emülsiyon tipi patlayıcılarla yıkılacak.

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. 

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

TOKİ Kocaeli Dilovası projesiyle 651 ucuz konut geliyor! 

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapmayı sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Dilovası projesi için start verdi. İşte TOKİ Kocaeli Dilovası projesi ile ilgili detaylar...

Halk Yapı, Dilovası Sanayi Merkezi Projesi için sözleşme imzaladı!

Halk Yapı Projeleri Geliştirme A.Ş. ile Marmara Metal Mamulleri Ticaret A.Ş. arasında "Dilovası Sanayi Merkezi Projesi" için yüzde 50 - yüzde 50  gelir paylaşımlı olacak şekilde, "arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı sözleşmesi" imzalandı.

TOKİ'den Kocaeli Dilovası'na 24 derslikli kız meslek lisesi!

Kocaeli İli Dilovası İlçesi Çerkeşli Mevkii 1'er Adet 24 Derslikli Kız Meslek Lisesi ve Anaokulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 8 Ağustos'ta yapılacak.

TOKİ Dilovası 24 derslikli okul ihalesi yarın!

TOKİ Kocaeli Dilovası İlçesi 24 Derslikli İlköğretim Okulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Trabzon Uzungöl'deki teleferik projesi onaylandı!

Trabzon Uzungöl'de, Haroskomları mevkisi ile Sarıkaya Yaylası arasındaki 3 bin 540 metrelik hatta kurulması planlanan teleferik için hazırlanan proje onaylandı.

Uzungöl teleferik projesinin çalışmaları 3 ay sonra başlayacak!

Uzungöl Teleferik İnşaat ortağı olan Trabzonlu iş adamı Şükrü Fettahoğlu, basın toplantısı düzenledi. zungöl'de, Haroskomları mevkisi ile Sarıkaya Yaylası arasındaki 3 bin 540 metrelik hat üzerinde teleferik kurulması için hazırlanan proje, ilgili bakanlıklarca onaylandı.

Kocaeli Dilovası'na Sheraton Otel geliyor!

Kocaeli, yeni bir turistik tesise daha kavuşuyor. Er Yatırım tarafından Dilovası bölgesine kurulacağı açıklanan Sheraton Otel'i ile yaklaşık 50 milyon liralık yatırım yapılmış olacak.

Muğla Mesudiye ve Palamutbükü'ne yeni imar yolu!

Muğla’nın Datça İlçesi’nde yer alan Palamutbükü Mevkisi ile Mesudiye Mahallesi imar planına kavuşuyor. 26 yıldır plansızlık yüzünden çarpık yapılaşmanın yaşandığı Palamutbükü ve Mesudiye yeni imar planı ile göz dolduracak.

Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin yeri kesinleştirildi!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi Beybükü mevkisi ile Ulubey ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi Kayabaşı mevkisinde bulunan yaklaşık 90 hektar büyüklüğündeki alan, Ordu 2. Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak kesinleştirildi.

Dilovası OSB'de icradan 10 milyon TL'ye fabrika!

Kocaeli Gebze Dilovası OSB bölgesinde bulunan 12.758,37 metrekare yüzölçümüne sahip fabrika, Gebze 1. İcra Dairesi tarafından 3 Ağustos 2015 günü 10:30 ile 10:35 arası ihale ediliyor.

Dilovası Eynerce Köprülü Kavşağı yapımı başladı!

Karayolları Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü’nün Dilovası Eynerce Köprülü Kavşağı yapım işi kapsamında kuzey ve güney ayrım-katılım kolları fiziki engellerle kapatılacağından, trafik düzenlemesi ile ilgili olarak kararlar alındı.

Dilovası mevkisi ile Gebze arasında eski köprüler Haberi

Dilovası mevkisi ile Gebze arasında eski köprüler

TEM Otoyolu'nun Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'na bağlantısını sağlayan K1 kavşağı bölgesinde yolun genişletilmesi nedeniyle Dilovası mevkisi ile Gebze arasındaki eski köprüler bu gece saat 00.00'da emülsiyon tipi patlayıcılarla yıkılacak.


Yıkımı gerçekleştirilecek köprülerin üzerine toplam 615'er delik açıldı ve yıkım için 123 kilogram patlayıcı ile 50 gecikmeli kapsül hazırlandı.


Patlama sırasında beton parçaların savrulmasını önlemek için güvenlik önlemleri alındı. Bu kapsamda köprüler 4 kat tel, kauçuk ve toz örtüsüyle sarılırken, çevredeki binalar da her ihtimale karşı koruyucu örtüyle kaplandı. Bu yıkım yönteminin kullanılmasıyla zamandan tasarruf sağlanmış olacak.


Köprülerin yıkım işini üstlenen Ege Nitro firmasının danışmanı İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıkılacak köprülerin İstanbul'un ana ulaşım damarı olan TEM Otoyolu üzerinde bulunduğunu söyledi.


Yıkım işinin klasik yöntemle...