27 / 04 / 2024

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. 



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden sonra yaralarını saran Kocaeli'de, olası depremlere karşı dirençli şehirler için kentsel dönüşüm projeleri son hızla devam ediyor. 

DİLOVASI'NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM TAM GAZ!

Bu kapsamda Kocaeli'nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Dilovası ilçesi Tavşancıl Mahallesi'nde 187,6 hektar alanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi koordinesinde 3 etapta çalışmalar yapılıyor.

Dilovası Tavşancıl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde  şu ana kadar inşaat ve kamulaştırma maliyeti toplam 1,3 milyar liraya ulaştı.

Rezerv yapı alanı olarak ilan edilen 187,6 hektar alanda, birinci, ikinci ve üçüncü etaptaki çalışmalar son hızla devam ediyor.

Birinci etap kapsamında rezerv yapı alanı içerisinde yer alan ve 24,6 hektar büyüklüğündeki alanda bulunan taşınmazların kamulaştırılması yaklaşık 200 milyon liralık bütçeyle tamamı tamamlandı. 

Kocaeli nin Dilovası ilçesinde kentsel dönüşüm tam gaz devam ediyor!

TOPLAM 1523 KONUT YAPILACAK!

Birinci etap uygulama alanı sınırı içinde 2 bölgede konut ve ticaret yapıları üretilecek. Birinci bölgede 651 konut ve 12 dükkan, ikinci bölgede 872 konut ve 10 dükkan olmak üzere toplamda 1523 konut ile 22 ticari ünite yapılacak.

Birinci bölgede yapım süreci 650 gün olarak belirlenen projenin ihalesi,  TOKİ  tarafından 665,6 milyon liralık bütçe ile gerçekleştirildi.  Toplam 12 blokun kaba inşaatının tamamlandığı birinci etapta, 6 blokun temeli atılarak inşaat tamamlanma oranı yüzde 20'ye ulaştı.

İkinci etapta yer alan 11,5 hektarlık alanda ikinci kamulaştırma çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile koordineli başladı. Alanın acele kamulaştırma işlemleri, yaklaşık 250 milyon lirayla 6 ayda tamamlandı.

Üçüncü etapta yer alan kamulaştırmaya konu 21,5 hektarlık rezerv alanda çalışmalar hala devam ediyor. Bütçesi onaylanan acele kamulaştırma işlemleri kapsamında 9,4 hektar alanın kamulaştırma işlemi yaklaşık 225 milyon lira bedelle tamamlandı. Bu yıl içerisinde üçüncü etabın kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması bekleniyor.

İzmir'in artık yeni inşaatları taşıyacak gücü kalmadı: Kentsel dönüşüme değil, kentsel değişime ihtiyaç var!

Beykoz Tokatköy'deki kentsel dönüşümün yüzde 40'ı tamamlandı!

Kentsel dönüşüm doğru planlanırsa 5 yılda tamamlanabilir!


 


Geri Dön