28 / 04 / 2024

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.



Manisa'nın, Şehzadeler ilçesindeki Kocatepe ve İshakçelebi mahallelerinde başlayan birinci etap kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı bölgeye yakın 2013. Sokak'ta yapılan kazı çalışmalarında heyelan riski tespit edilmesi ile 5 ev boşaltıldı.

HEYELAN RİSKİNA KARŞI 5 EV BOŞALTILDI!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı  2013. Sokak'ta yapılan kazı çalışmaları nedeniyle heyelan riski tespit edilmesi ile 5 ev boşaltıldı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, bölgedeki kentsel dönüşüm sürecini başından beri takip ettiklerini belirterek, risk oluşturmasından dolayı 5 ailenin tahliye edildiğini açıkladı. Başkan Çelik, bu kapsamda 4'ü öğretmenevinde, bir kişinin de ev tuttuğunu söyledi. Bu konunun ilgili bakanlıkla paylaşıldığı bilgisini veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik '' Bütün ailelerimize konutları yapılana kadar kira desteği vereceğiz.'' ifadesini kullandı.

Manisa da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

MANİSA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR!

TRT Haber'de yer alan habere göre, yolda ve bazı evlerin duvarlarında görülen çatlamaların olduğuna dair bilgilerin verilmesi üzerine önlem alan Şehzadeler Belediyesi, sac panellerle etrafını çevirdiği riskli bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapatarak, alçakta kalan bölüme toprak dolgu yaptı. Aynı zamanda çevrede ikamet eden 5 aile de evlerinden tahliye edilip, kamu misafirhanelerine yerleştirildi.

KİRA DESTEĞİ VERİLECEK!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, süreci başından beri takip ettiklerini belirterek, "Risk oluştuğu anda 5 ailemizi tahliye ettik. 4'ü öğretmenevinde kalıyor. Biri ise ev tuttu. İlgili bakanlığımızla durumu paylaştık. Bütün ailelerimize konutları yapılana kadar kira desteği vereceğiz. Bölgede kentsel dönüşüm projesi tamamlandığında daha sonra da hak sahipleri olarak kendi konutlarına kavuşacaklar" dedi.

Batman Belediyesi duyurdu: İki mahallede kentsel dönüşüm başlayacak!

Esenlerin kentsel dönüşümü Çinlilerin dilinde! Çinli Bakan'dan 'Hayran kaldım'' açıklaması!

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Geri Dön