27 / 04 / 2024

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Ankara 24. İdare Mahkemesi, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili protokolün yürütmesinde durdurma kararı verdi. ABB de hak sahiplerine bir duyuru yaptı. İşte ayrıntılar...



Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, ABB ile Portaş AŞ arasında, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde imzalanan altyapı projeleri ile Altyapı Yapım Protokolü’nün iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle dava açtı. 

Ankara 24. İdare Mahkemesi tarafından, dava konusu işlemin yürütmesi durduruldu. 

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

İMZA HUKUKA UYGUN DEĞİL DENİLDİ

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mahkemenin gerekçesinde, gerekli protokollerin düzenlenebilmesi amacıyla ABB Başkanı tarafından “olur” ile Genel Sekreter Yardımcısına yetki verildiği, bu yetkiye istinaden de davalı idare ismine Genel Sekreter Yardımcısı’nın imzasıyla müdahil şirket ile davaya konu protokolün yapıldığı ifade edildi. 

Söz konusu gerekçede, "Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, kendisine verilmiş bir yetkilendirme kararı olmamasına rağmen, Belediye Başkanı tarafından verilen imza yetkisi oluruna istinaden Genel Sekreter Yardımcısı tarafından imza edildiği belirlendiğinden, dava konusu edilen protokolde hukuka uyarlık bulunmadığı sonucu elde edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

ABB'DEN HAK SAHİPLERİNE DUYURU GELDİ 

Bu arada,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yer alan hak sahiplerine bir mesaj iletti. 

Mesajda, 2008 yılında 14 bin kişiyle gerçekleştirilen konut sözleşmesi ile başlayan projede tamamlanan bazı konutların teslim edildiği, fakat Fatih Ünal tarafından açılan dava sonucu, 4-5-6 ve 7. etaplarda yapımı devam eden konutlarla ilgili idare mahkemesinden durdurma kararı çıktığına dikkat çekildi. 

Açıklamada "Maalesef eski dönemde konutları teslim etmedikleri gibi sorunu çözmemize de engel olmaktadırlar" denildi ve kararın bir an önce kaldırılması amacıyla yasal işlemlerin başlatıldığı ifade edildi.

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi nde yürütmeyi durdurma kararı! Hak sahipleri aman dikkat!

Bunların yanı sıra, Ankara Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Ankara Büyükşehir Belediyesinin mesleğe yeni başlayan avukatlara destek olmak için devreye aldığı  “İlk Bürom” Projesi kapsamında 60 avukata anahtarları verildi. Ulus İş Hanı’nda gerçekleştirilen anahtar teslim töreninde ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Türkiye’de bir ilk olan uygulamaya start veriyoruz. Avukat arkadaşlarımızın tarihi mekânda mesleğe adım atışlarında kendilerine, Türkiye Barolar Birliği ile destekte bulunmak için buradayız" açıklamasında bulundu.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Brent petrolde FED etkisi! Varil fiyatı 85,62 dolar oldu!

Dolar bugün ne kadar? Bugün dolar kaç TL? 2 Kasım Perşembe dolar/TL kuru

Kandilli'de 40 adet daire satılıyor! Megakentte 2+1, 3+1, 4+2 ve 5+2 ev sahibi olma fırsatı! 


Geri Dön