28 / 04 / 2024

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün'den vatandaşlara uyarı geldi. Akgün "Bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın" dedi.



Türkiye'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken bazı sorunlarda yaşanıyor. Büyükçekmece'de de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında vatandaşların şikayetleri dikkat çekiyor. Konuya ilişkin Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün vatandaşları uyardı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akgün işte şu ifadeleri kullandı:

Değerli büyük Büyükçekmece ailem;

Kentsel dönüşümle ilgili müteahhitlerin, konutlarınızı küçülterek teklifler verdiğiyle ilgili yoğun şikayet alıyoruz. 

Sizlerden ricam, lütfen kentsel dönüşümle ilgili projelerinizi ve müteahhit tekliflerini Belediye Başkanlığımızca ve Belediyemizin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce tetkik ettirmeden, bizlerle görüşmeden hiçbir şekilde müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın.

Site bazında kentsel dönüşü yapmak hepinizin menfaati açısından çok önemlidir. Müteahhit firmalardan gelen tekliflerle ilgili belediyemizden gerekli bilgi ve görüş aldıktan sonra anlaşmaya varınız."

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün den uyarı: Müteahhit ile anlaşma yapmayın ve hiçbir belgeye ıslak imza atmayın!

Öte yandan geçtiğimiz dönemde de Başkan Akgün, bazı müteahhitlerin 4 - 5 kat olabilecek binalar için vatandaşa “Ben belediyeden işi çözdüm” diyerek imza alma yoluna gittiklerini ifade ederek “Gelen şikayetler ve kendi tespitlerimizden öğrendik. Belediyenize gelmeden, belediyenizin teknik insanlarından bilgi almadan, Deprem ve Kentsel Dönüşüm Bürosu’ndan, benden, imar müdüründen, başkan yardımcısından kim olursa resmi bilgi almadan hiçbir müteahhitle konuşmayın" demişti.

Vatandaşları binalarının metrekareleri konusunda da uyaran Akgün: “Sakın ola ki binalarınızın metrekaresinde dikkat çekici indirime gitmeyin. Siz anlaşırken 85 metrekareye 5 metrekareye düşebilir. 85 metrekareden 65 metrekareye indirmek isteyen müteahhitle konuşmayın" diye uyardı.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da 800 bin konutu dönüştürdüklerini Şu anda 179 bin konutun dönüşümünün devam ettiğini kaydetti.

İkinci olarak, "Yarısı Bizden" kampanyası ile en az 200 bin konutu daha dönüştüreceklerine dikkati çeken Özhaseki, 3. olarak da rezerv alanlarda 350 bin konut yaparak İstanbul'u gelebilecek bir depreme karşı hazırlamak istediklerini söyledi.

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Kasım 2023 yeni kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte 3 Kasım TÜİK iş yeri, dükkan kirası hesaplama!

Kandilli'de 40 adet daire satılıyor! Megakentte 2+1, 3+1, 4+2 ve 5+2 ev sahibi olma fırsatı! 


Geri Dön