27 / 04 / 2024

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’nin en çok iç göç alan 18. şehri olan Sakarya'da konut yatırımlarına talep yükseliyor. Yine verilen detaylara göre, Kaliteli konut arayışındaki yatırımcılar Sakarya'yı tercih etti.



Marmara Bölgesi’nin önemli kentleri arasında yer alan Sakarya, yakın zamana kadar çoğunlukla günübirlik tatilcilerin ve çevre şehirlerdeki yazlıkçıların uğrak noktası konumundayken bugün yatırım amacıyla da sıklıkla tercih ediliyor. 

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre doğa ile iç içe yaşamak, büyükşehirlere yakını lokasyonlarda ikamet etmek isteyenler Sakarya'dan konut almaya yöneliyor. Resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre 2022 yılında Sakarya'ya göç edenlerin sayısı 41 bin 396 kişi oldu.

Dema Group Kurucusu Duygu Oylum Öksüz konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Sakarya, özellikle son dönemlerde hem yatırımcılar hem de oturum için arayışta olanların ilk tercihleri arasında yer aldı. Ayrıca eğitim olanaklarının genişliği, doğa ile iç içe yapısı, iş fırsatlarının fazla olması gibi nedenler, kentin popülerleşmesinde büyük rol oynadı. Biz de uzun senelerdir gayrimenkul sektöründe faaliyet göstererek hem Sakarya insanının hem de dışarıdan kente gelenlerin konut taleplerini karşılıyoruz. Projelerimizin hepsinde dayanıklı konut üretimine odaklanıyoruz. Çünkü, insanların bu kenti tercih etmesindeki en önemli nedenlerden bir tanesi de depreme dayanıklı konutların bulunması” dedi.

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

KONUT KREDİSİ İHTİYACINI ORTADAN KALDIRIYORUZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bankalardan kredi alma ihtiyacını hizmetleriyle ortadan kaldırdıklarına değinen Dema Group Kurucusu Duygu Oylum Öksüz: “Sakarya’nın pek çok yerinde konut projelerimiz var. Ayrıca yeni bir konut almak isteyenlerin bizi tercih etmelerindeki en önemli nedenlerden bir tanesi de 12,24 ya da 30 aylık şeklinde elden taksit seçenekleri sunmamız. 0 faizli olarak sunmuş olduğumuz bu ödeme yöntemi, banka kredisi çekmek istemeyen vatandaşlar için çok avantajlı. Üstelik, çok kalabalık site binaları yerine butik projelere de ağırlık veriyoruz. Bu da tercih edilmemizin bir başka nedeni. İnsanlar özellikle yaşamış olduğumuz depremlerden sonra daha küçük projelere ilgi göstermeye başladı.”

DEPREM YÖNETMELİĞİ BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Yaptığı açıklamada kuruldukları günden bugüne kadar güvenliğin kendileri için en önemli konu olduğuna değinen Duygu Oylum Öksüz, “Dema Group olarak insan yaşamını ve güvenliği her şeyin üzerinde tutuyoruz. Projelerin her aşaması yapı denetimi şirketleri tarafından denetleniyor. Ayrıca depreme karşı dirençli binalar yapmak için projelerimizde fore kazık sistemini kullanıyoruz” dedi.

Duygu Oylum Öksüz açıklamasında Sakarya'ya olan talebin yoğunlaştığını belirterek özellikle Karasu bölgesinin sadece bölge insanımızın değil Avrupa’da yaşayan gurbetçilerin ve yabancıların da yoğun ilgi gösterdiği bir yer olduğunu sözlerine ekledi.

Tapu işlem başvurularına ek güvenlik önlemi!

Konut sitesinde oturanlar aman dikkat! Yöneticiniz bunu yapıyorsa ihtarname yollayabilirsiniz! 

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!


Geri Dön