28 / 04 / 2024

dinamit

dinamit

Türkiye'nin tek bomba uzmanı Prof. Dr. Ali Kahriman kentsel dönüşümün yıkım projesinin dozer yerine dinamitle yapılmasını önerecek

Konut satışlarında dinamit patladı! Satışlar dip yaptı! Yüzde 37 azaldı

Türkiye genelinde temmuz ayında 93 bin 902 konut satışı gerçekleştirildi. Temmuz ayında satılan konut sayısı, aylık olarak baz alındığında % 37, 6, geçen yılın temmuz ayına kıyas ile % 12, 9 azalım gösterdi. İşte detaylar…

Doların dibine dinamit koyacaklar! Analistler tarih verdi

Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyonun 41 yıllık zirveyi görmesinin ardından gözler FED'in 26-27 Temmuz'da açıklayacağı faiz kararına çevrildi. FED'in 75 baz puanlık artış yapması bekleniyor. Bu da doları paraşütsüz uçuracak.

Dinamit İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dinamit İnşaat Ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şerif Bektaş tarafından kuruldu.

Sofya'da komünizm döneminden kalma 17 katlı bina patlayıcı ile yıkıldı!

Sofya'da, 40 sene önce "Balkanlar’ın en büyük ve en modern basın evi" olması için kurulan 17 katlı bina yüzlerce kilogram dinamit ile yıkıldı.

Mersin'de tarla açmak için dinamit patlatan şüpheli yakalandı!

Mersin'de tarla açmak için dinamit kullanmak isterken yakalanan şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı. 

Kanal İstanbul projesi depremi tetikler mi?

“Fay hatları, insanların tepinmesiyle, insanların dinamit patlatmasıyla, toprağı eşmesiyle harekete geçer mi?” diyen Yusuf Ziya Cömert, Kanal İstanbul projesinin yapılması İstanbul depremini tetiklemez dedi...

Ümraniye'deki metro inşaatındaki göçükte dinamit şüphesi!

Dudullu-Bostancı metro inşaat sahasının da olduğu caddede meydana gelen göçük sonrası 2 kişi hayatını kaybetmişti. Göçük altında kalan Mehmet Altun ve Güray Halat'ın daha önce yakınlarına “Dinamit patlamaları duyuyoruz ve çok korkuyoruz” dediği iddia edildi.

Adıyaman'daki bin 800 yıllık köprü yeniden inşa ediliyor!

Adıyaman'da 200 yıl önce dinamit koyularak yıkılan tarihi köprü yeniden inşa ediliyor. Türkiye’nin en önemli tarihi eserlerinden biri olan köprü iki yakayı birleştiriyor.

3. havalimanı eylemine katılan işçi: Kimse bizi kışkırtmadı!

Kötü çalışma koşullarının protesto edildiği 3. havalimanı inşaatında eyleme katılan bir işçi yaptığı açıklamada "Kimse bizi kışkırtmadı, herkes öyle doldu ki, dinamit gibi bekleyenler var" diye konuştu.

Kartal Belediyesi'nden yıkım açıklaması!

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Cevizli mahallesindeki yıkımla ilgili açıklama yapan Kartal Belediyesi proje alanında dinamit kullanılmadığını belirtti. işte Kartal Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Ferhadiye Camii yarın hizmete açılacak!

Bosna’da 1993’te Sırpların temeline dinamit yerleştirerek yıktığı tarihi Ferhadiye Camii, yeniden ibadete açılıyor. TİKA’nın restore ettiği caminin açılışı için en büyük istek ise Başbakan Davutoğlu’nun açılışa katılması.

Karadiken'de taş ocağındaki patlama nedeniyle 50 evde hasar oluştu!

Taş ocağındaki dinamit patlatılması, araç ve makine gürültüsü 250 haneli mahallede oturanların yaşamını çileye çevirdi. 35 yıldır faaliyet gösteren taş ocağına yakın 50 evde her gün dinamit patlatılması yüzünden derin çatlaklar oluştu.

Tarsus'ta taş ocağındaki patlama nedeniyle 50 evde çatlak oluştu!

Tarsus'a bağlı Karadiken Mahallesi'nde taş ocağında dinamit patlatılması nedeniyle çevresindeki 50 evde çatlak oluştu. Taş ocağı yetkilileri, her şeyin yasal olduğunu iddia ederken; mahalle sakinleri kaderine terk edilmekten yakındı.

dinamit Haberi

dinamit

Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği kurucusu Prof. Dr. Ali Kahriman, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a ilginç bir öneride bulunacak. Kentsel dönüşüm sırasında yüzlerce binanın dozerlerle yıkılmasının uzun zaman alacağını ve zahmetli olacağını belirten Kahriman, "Kentsel dönüşüm çalışmalarında İstanbul'daki yüzlerce binayı yıkmak için tek çare dinamit ve patlayıcı kapsüller" dedi. 


Bakana sunacak 


Aynı zamanda Uluslararası Patlayıcı Mühendisliği Cemiyeti (ISEE) üyesi olan ve Okan Üniversitesi Patlayıcı Madde Mühendisliği Yüksek Lisans Programı'nda ders veren Kahriman,hazırladıkları projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a bu hafta sunacaklarını söyledi. Kahriman, "Kentsel dönüşümde binaların yıkılma işlemleri klasik yöntemlerle hem zaman alacak ve hem de maliyetli olacak. Ayrıca binaların kum, çakıl gibi materyallerinin de geri dönüşüme kazandırılması çok zor. Bizim geliştirdiğimiz yöntemde belirlenecek binaların...