02 / 05 / 2024

Doların dibine dinamit koyacaklar! Analistler tarih verdi

Doların dibine dinamit koyacaklar! Analistler tarih verdi

Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyonun 41 yıllık zirveyi görmesinin ardından gözler FED'in 26-27 Temmuz'da açıklayacağı faiz kararına çevrildi. FED'in 75 baz puanlık artış yapması bekleniyor. Bu da doları paraşütsüz uçuracak.



Amerika Birleşik Devletleri'nde tüm dünyanın dört gözle beklediği enflasyon verileri bugün itibariyle açıklandı. Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre enflasyon yıllık yüzde 9,1’e yükseldi. Bu, 1981 yılının sonundan beri görülen en yüksek seviye olarak kayda geçti.

BEKLENTİLER DAHA AŞAĞIDA KALDI 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi yüzde 8,8’di. Enflasyon böylece rekor tazeledi. Enflasyon önceki ay yüzde 8,6 olmuştu.

VERİLER SONRASI DOLAR YÜKSELDİ

Enflasyon aylık bazda da yüzde 1,3 ile 2005’ten beri en büyük artışı kaydetti. Beklenti yüzde 1,1’di.
Çekirdek TÜFE yıllık yüzde 5,9’a geriledi. Beklenti yüzde 5,7’ydi. Çekirdek enflasyon aylık bazda yüzde 0,7 arttı. Veri sonrası ABD tahvil faizleri ve dolar yükselirken vadeli endeksler düştü.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön