23 / 07 / 2024

Doların dibine dinamit koyacaklar! Analistler tarih verdi

Doların dibine dinamit koyacaklar! Analistler tarih verdi

Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyonun 41 yıllık zirveyi görmesinin ardından gözler FED'in 26-27 Temmuz'da açıklayacağı faiz kararına çevrildi. FED'in 75 baz puanlık artış yapması bekleniyor. Bu da doları paraşütsüz uçuracak.




ŞİMDİ TÜM GÖZLER FED'DE

ABD'de enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından şimdi de tüm gözler FED tarafından verilecek karara çevrildi. Eğer FED, 26 Temmuz'da 75 baz puanlık bir faiz artışı ön görürse bu da doların dibine dinamit koymak olacak. 

FED'İN SON FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 1,50-1,75 seviyesine çıkardı. Böylelikle Fed, 1994 yılından bu yana en sert faiz artışını gerçekleştirmiş oldu. Fed karar metninde, yüzde 2'lik enflasyon hedefine dönme konusunda güçlü bir taahhüde sahip olduğuna vurgu yaptı.

Yağ fiyatlarına zelzele etkisi! 1,2,3,4,5 litre Ayçiçek yağı ne kadar?

Dolar bugün ne kadar? 13 Temmuz dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

13 Temmuz benzin, motorin, LPG fiyatları! Benzine indirim var mı? İşte güncel fiyatlar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön