08 / 05 / 2024

Disneyland kurtarma fonu

Disneyland kurtarma fonu

Avrupa'nın en çok turist çeken noktası Paris Disneyland mali zorluklarla boğuşuyor. Euro Disney isimli şirketin sahip olduğu tesis için Walt Disney 1 milyar dolarlık yardım fonu ayırdı.

Coin yatırımcılarına müjde! Binance kurtarma planını duyurdu!

BTC'de son günlerde büyük bir çakılma yaşanırken, Binance CEO'su Changpeng Zhao'nun kripto projelerini bir kurtarma fonu ile destekleyeceğini açıklamasıyla yüzde 5'lik bir yükseliş gerçekleşti.

Varlık Fonu projelerde maliyeti düşürüyor!

Başbakan Binali Yıldırım, Varlık Fonu ile ilgili bilinmedikleri anlattı. Yıldırım, fonun geçmişte kaynak kullanılarak yapılmış projelere maliyet düşürücü bir destek verebileceğini belirtti.

Türkiye Varlık Fonu finansman maliyetlerini düşürecek!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin nakit fazlası veren bir ülke olmadığı için bu tip bir devlet fonu aracılığıyla yatırımcılara komple bir imkan sağlayamadığını söyledi.

Türkiye Varlık Fonu yabancı banka satın alabilir!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye Varlık Fonu’nun yurt dışında bir markayı, bankayı satın alabileceğini açıkladı

Varlık Fonu öncelikli yatırımlara kaynak sağlayacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, yaptığı açıklamada Varlık Fonu'nun, Türkiye'nin stratejik varlıklarını geliştirmeyi ve değerini artırmayı, Türkiye'nin öncelikli yatırımlarına yönelik kaynak sağlayacağını dile getirdi.

Varlık Fonu yatırımcının ilgisini Türkiye'ye çekecek!

Varlık Fonu’nun stratejik öneme sahip projelere destek olarak yeni yatırımcıların ilgisini Türkiye’ye çekmek için faaliyetler yapacağını belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, “Türkiye’nin küresel bir oyuncu olma misyonuna destek verecektir” dedi.

Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladı!

Türkiye Varlık Fonu'ndaki şirketleri yabancı yatırımcılar sormaya başladığını söyleyen Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, "Doğrudan yatırımda bu şirketler Türkiye için jeneratör olabilir" dedi.

Avrupa İmar Bankası, Türkiye Varlık Fonu şirketleriyle çalışacak!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Sir Suma Chakrabarti, Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyerek, Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki şirketlerle çalışabileceklerini belirtti.

Varlık Fonu inşaat yerine imalat sanayisini desteklemeli!

Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, mega inşaat projelerini destekleyeceğini açıklayan Türkiye Varlık Fonu'na çağrıda bulundu. Tuncay, ''Elinizdeki büyük kaynaklarla inşaat yerine imalat sanayisini destekleyin'' diye konuştu.

Varlık Fonu'na devredilen kurumlar TBMM gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Varlık Fonu'na devredilen kurumların herhangi bir ülkeye veya yabancı kurum veya kuruluşlara teminat olarak gösterilip gösterilmediğini sordu..

İşte 7 maddede Varlık Fonu!

Sabah yazarı Dilek Güngör bugünkü köşesinde 'Varlık Fonu' karmaşasını 7 madde de okuyucularını sundu. İşte o yazı.

Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu tapu tescilli ilk fon oldu!

RE-PIE, ilk tapu işlemini gerçekleştirdi ve Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu tapuya tescil olan ilk fon olarak belirlendi.

Türkiye Varlık Fonu'na aktarılan şirketler yeniden yapılandırılacak!

Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan şirketlerin yeniden yapılandırılması için çalışma başlatıldı. Şirketler fonksiyonel hale getirilecek.

Disneyland kurtarma fonu Haberi

Disneyland kurtarma fonu


Paris’teki büyük oyun parkıyla tanınan Disneyland’ın sahibi Euro Disney zorda... Şirket ekonomik kurtuluşu ise en büyük hissedarı WaltDisney şirketinden 1 milyar euroluk fon almakta buldu. Paris’teki en büyük Disneyland’ın sahibi olan Euro Disney’in yüzde 40’ı Walt Disney’in mirasçılarına ait. Euro Disney’in yakın bir zaman içinde borsadan çıkarılması da gündemde. 1 milyar euroluk fonun 250 milyon eurosunun şirketin nakit hesabına yatırılması, geri kalan paranın ise Disneyland’lar için yatırım olarak kullanılması bekleniyor.



275 MİLYON ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Avrupa’nın en büyük turistlik mekanı olarak anılan Euro Disney açıldığı 1992 yılından bu yana 275 milyon ziyaretçi ağırladı. Euro Disney’in şu anda 1.75 milyar euro borcu olduğu ifade ediliyor. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Euro Disney Başkanı Tom Wolber, “Disneyland Paris Avrupa’nın 1 numaralı turist çeken yeri....