27 / 04 / 2024

disneyland paris turu

disneyland paris turu

Sözde Ermeni soykırımını inkar yasasının Fransız Meclisi'nden geçmesi Türklerin en çok seyahat ettiği Paris turlarına yansıdı. Sömestrdeki Disneyland başta tüm Paris turlarında iptaller başladı

Atatürk Havalimanı'na Disneyland önerisi!

İstanbul'daki 3. havalimanına taşınacak olan Atatürk Havalimanı için değişik bir öneri geldi. ISTTA İkinci Başkanı Korkmaz, havalimanı arazisine Paris’in Disneyland modeliyle eğlence merkezi kurulmasını önerdi...

Paris'te konut kiralamaya kısıtlama!

Fransa'nın başkenti Paris'te internetten konut kiralamaya kısıtlandı. Evlerini kiralayanların öncelikle yerel yönetimlere kayıtlı olması gerekiyor.

Aeroports de Paris, TAV’daki yüzde 43'lük hissesini devredecek!

Akfen'in yüzde 8.1 oranındaki payını 160 milyon dolara satın alan Aeroports de Paris, şimdilerde TAV’daki yüzde 43'lük hissesini devretmeye hazırlanıyor.

Akfen, TAV’daki yüzde 8.1’lik payını Aéroports de Paris’e devrediyor!

Akfen Holding, TAV Havalimanları Holding’de kalan yüzde 8.1’lik payı için Fransa merkezli Aéroports de Paris Group şirketi ile hisse devri anlaşması imzaladı. Akfen, bu devirden elde edeceği geliri Türkiye’de hayata geçireceği 6.7 milyar liralık yatırım paketi için kullanmayı planlıyor.

Eston Şehir Mahallem etkiliğinde Disneyland hediyesi!

Bahçeşehir’de hayata geçirilen Eston Şehir Mahallem'de hafta sonu etkinlikleri sürüyor. 7 Mayıs Pazar eğlencesine katılan davetlilere Paris Disneyland tatili hediye edilecek.

Paris'teki caminin yerine oyun merkezi yapılacak!

Fransa'nın başkenti Paris'in Clichy-la-Garenne banliyösündeki cami tahliye edilerek kapatıldı. Belediyenin de cami derneğine daha küçük bir ibadet yeri önerdiği ve burayı multimedya merkezi haline getirmeyi planladığı açıklandı.

Petrol zengini Bakü'de Paris inşa ediliyor!

Petrol zengini bugünkü Bakü kendisini yeniliyor. Geniş bulvarları ve muhteşem apartmanlarıyla burası Paris'e çok benziyor. Yeni inşa edilen Venedik tarzı bir kanalda gondollar yüzüyor.

Londra'ya Disneyland'a rakip eğlence merkezi geliyor!

Londra'da 3.5 milyar pound yatırımla inşa edilecek Paramount London Entertainment isimli eğlence merkezi, Disneyland'a rakip olacak. Eğlence merkezinin 2021'de açılması planlanıyor.

Paris'teki Eyfel Kulesi'nin çevresine cam duvar dikilecek!

Fransa'nın Paris ilindeki Eyfel Kulesi'nin etrafına terör saldırılarını önleme amacıyla kurşun geçirmeyen cam bir duvar dikilecek.

Porland, yeni sezon ürünlerini Paris’te görücüye çıkardı!

Türkiye Bilecik tesislerinde yılda yaklaşık 70 milyon adet üretiminin % 65’ini dört ana kıtada 30’dan fazla ülkede pazara sunan Porland, 20 - 24 Ocak’17 tarihleri arasında dünyaca ünlü markaların yer aldığı Maison & Objet Paris fuarına katıldı.

Mehmet Özhaseki, Çevre Bakanları ile Paris’te buluşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Çevre Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Paris’e gidiyor.

Paris'te Seine Nehri'nin kıyısındaki yol yayalaştırıldı!

Paris Belediyesi, Seine Nehri'nin "Rive Droite" olarak adlandırılan kıyısındaki yolları araç trafiğine kapatılma kararı aldı.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı alanına disneyland talebi!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığının bulunduğu alan disneyland olabileceği gibi film platolarının olduğu bir alana da dönüşebilir." dedi.

disneyland paris turu Haberi

disneyland paris turu

Fransa'nın Sözde Ermeni Soykırımı'nı reddetmeyi suç sayan yasayı dün Fransız Meclisi'nde onaylamasının ardından Türklerin Avrupa'da en fazla seyahat ettiği yerler arasında bulunan Paris turlarında iptaller başladı. Turizmciler tatilcilerin bu tür durumlarda duygusal hareket ettiklerini söyleyerek "Paris başta olmak üzere Fransa'ya yapılan turlar yüzde 50'nin üstünde düşer. Ayda bir grup bile getirsek iyi sayarız" görüşünde birleşti. Kappa Tur Başkanı Kaan İşçil, bu kararın çıkacağını öngördüklerini söyleyerek Fransa'daki otel ve havayollarına yapacakları ön ödemeleri de bu nedenle geri çektiklerini açıkladı. İşçil, "İlk aşamada yaklaşık 300-400 bin euro ön ödememizi geri çektik. Diğer şirketlerle birlikte bu 10 milyon euroları bulur" diye konuştu. Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, Fransa'nın kararının turizm açısından olumsuz yansımaları olacağını kaydetti. Çilsal, "Şubatta Disneyland en çok...