01 / 05 / 2024

dissneyland

dissneyland

İstanbul'un dört bir köşesinde çocuklar için Disneyland'ı aratmayacak temalı parklar inşa ediliyor. Bu merkezler bulundukları bölgelerde turizmi hareketlendiriyor.

dissneyland Haberi

dissneyland

 Açılan AVM'lerle birlikte alışveriş turizminde hızlı bir çıkış yakalayan İstanbul, şimdi de arka arkaya açılması beklenen Disneyland tarzı eğlence alanlarıyla Ortadoğu ve Balkanlar'ın eğlence merkezi haline geliyor. Çocuklara yönelik temalı parklar, bulundukları bölgelere milyonlara varan ziyaretçi çekmeleriyle dikkat çekiyor. Yeni açılacak olan projelerin de hedefinde çocuklar kadar eğlenmeyi seven büyükler de yer alıyor. Türkiye'de bu alanda yapılan yatırımların tutarları ise milyar doları aşıyor.


7'den 70'e herkesi ağırlayacak


Bu alanda yapılan en büyük yatırım ise Eyüp ve Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırlarında 600 bin metrekareli arsada yapılan Vialand projesi. 1 milyar 150 milyon liralık  yatırımla yapılan Vialand, 24 Mayıs'ta açılacak. 26 Mayıs tarihinde ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın katılımıyla resmi şekilde kapılarını açacak olan projeyle İstanbul'un

tam anlamıyla bir eğlence merkezine kavuşması bekleniyor.


7'den 70'e her...