20 / 07 / 2024

dişti binası yenileniyor mu

dişti binası yenileniyor mu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında temeli atılan ve 2005 yılında tamamlanan Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri (DİŞTİ) binasını, 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor.

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği binasının inşaatı 3 yıldır tamamlanamadı!

Giresun Bulancak'ta, yaklaşık 3 yıl önce inşaatı başlayan Diş Hekimliği Fakültesi binası çöplüğe döndü. Yarım kalan 5 katlı binanın maliyeti belli değilken, İYİ Parti Bulancak Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Bayrak, konuya tepki gösterdi.

Antalya Aydınevler muhtarlık binası yenileniyor!

Manavgat Belediyesi, Aydınevler'de 2001'den bu yana hizmet veren muhtarlık binasında tadilat çalışmalarına başladı.

Girne Belediyesi'nin yeni hizmet binası açıldı!

Girne Belediyesi’nin çağdaş çizgiler ve modern bir mimariyle tasarlanan yeni hizmet binasının resmi açılış töreni gerçekleşti.

Sakarya Geyve Alifuatpaşa’daki MYO binası yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, MYO’nun Alifuatpaşa’daki ek hizmet binasının yenilenmesi için protokol imzaladı.

Çapa Tıp Fakültesi'nin binasında yıkım başladı!

İstanbul'da yaşanan 5.8 büyüklüğüne sahip depremin ardından ağır hasar gören İstanbul Üniversitesi Çapa Diş Hekimliği Fakültesi binasının yıkımına başlandı.

Vezirköprü Diş Hastanesi'nin depreme dayanıklılığı mecliste!

Vezirköprü Diş Hastanesinin eski hizmet binasının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne girişler yasaklandı!

İstanbul'da yaşanan depremin sonrasında yapılan ön hasar tespiti sonucunda tahliye edilmesine karar verilen İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasına girişler yasaklandı...

Çapa Diş Hekimliği Fakültesi'nde taşınma gerginliği!

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin Çapa’da bulunan binasında meydana gelen derin çatlaklar nedeniyle taşınması karar verildi.

İÜ Diş Hekimliği öğrencilerinden deprem sonrası eylem!

İstanbul’da gerçekleşen 5.8’lik deprem sebebi ile İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi binasında çatlaklar oluştu. Deprem sonrası hasar sebebi ile can güvenliklerinin olmadığını dile getiren öğrenciler, binaya girmeyerek tepkilerini gösterdi…

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde çatlak bina eylemi beşinci gününde!

Deprem nedeniyle binası çatlayan İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenciler tarafından başlatılan binaya girmeme eylemi beşinci gününde de devam etti.

Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti! 

Saraçhane'deki büyükşehir belediye binasının taşınması planlanan ve rezidans ve otel imarı verilen Seyrantepe'deki 68 dönümlük arazinin imar planı değişti. 

Hatay Meclis binası kültür-sanat merkezi oluyor!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve geçtiğimiz günlerde kamulaştırılan tarihi bina, yanında bulunan konakla beraber kültür-sanat merkezi olacak.

dişti binası yenileniyor mu Haberi

dişti binası yenileniyor mu


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında temeli atılan 2005 yılında tamamlanan Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’ni (DİŞTİ), 10 yıl aradan sonra bakım ve onarımdan geçiriyor.  


DİŞTİ inşa edilirken yapılan; ancak kullanılmayan süs havuzu geçen yıldan itibaren aktif hale getirilirken, terminalin içi ve dışı boyanıyor, zemini cilalanıyor, tefrişatları, tuvaletleri, dış cephe giydirmesi, refüjü, peyzaj çalışmaları yenileniyor. Özel araç parkı ile yolcu otobüslerinin bulunduğu peronların çizgileri, yol çizgileri yeniden çiziliyor, kaldırım taşları boyanıyor. Temizlik personeli, aracı ve güvenlik personeli sayısı arttırılıyor.


Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından organize edilen belediyenin ilgili birimlerince yürütülen çalışmalar kapsamında DİŞTİ’nin dış duvarlarına, Ofis Alt Geçidi’nden Batıkent’e doğru dönen yolun duvarlarına yapıldığı gibi “dikey bahçe”  ya da “duvar bahçe” adı verilen çalışma uygulanıyor. Terminalin ön cephesine saksılar içerisine...