28 / 04 / 2024

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...



Beklenen büyük deprem sebebiyle riskli yapılarla gündem olan İstanbul'un Tuzla ilçesinde rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edileceği belirlendi. 

Afet riski altındaki konutların dönüştürülmesi amacıyla, rezerv yapı yani yeni konut alanı ilan edilmiş olan Tuzla Tepeören'deki 712 bin 436 metrekare büyüklüğe sahip arazide, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından dikkat çeken bir imar planı değişikliğine gidildi. 

İstanbul'un anayasası kabul edilen Çevre Düzeni Planı'nda “doğal ve kırsal karakteri korunacak alan” şeklinde belirtilen dev arazinin fonksiyonu, Ticaret Bakanlığı’nın ülke ölçeğinde önemli ve stratejik bir alan olan gümrük alanı ihtiyacının karşılanmas isteğinin ardından “kentsel ve bölgesel sosyal altyapı alanı” olarak güncellendi. 

Tuzla daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

İşte Tuzla Tepeören'deki o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...


Geri Dön