12 / 05 / 2024

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Tuzla'daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Depremi bekleyen İstanbul’da riskli yapıların dönüştürülmesi amacıyla daha önce rezerv yapı alanı ilan edilen Tuzla’daki dev arazide, Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilmesine karar verildi. İşte o imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...



Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; alt ölçekli planların da bu doğrultuda değiştirildiği belirlendi. 

Megakent için önemli olan ve ülkenin doğusuna rahat ulaşım imkanı sunacak bir lokasyonda planlama çalışması hazırlandığı ifade edildi. 

Rezerv yapı alanı sınırları içerisinde yer alan Maliye Hazinesi arazileri, acele kamulaştırma kararı verilen özel mülkiyet arazileri ve tescil harici alanlar da kullanıldı. Mera fonksiyonuna sahip olan alanlar, Mera Komisyonu'nun 17 Haziran 2022 tarihli kararıyla meradan çıkartıldı. 

Tuzla daki rezerv yapı alanına gümrük binası inşa edilecek! 712 bin 436 metrekarelik arazide imar planı değişti!

Mera fonksiyonuna sahip olan alanların büyük bir kısmı İdari Hizmet Alanı(Gümrük Alanı) şeklinde düzenlendi. 712 bin 436 metrekare büyüklüğe sahip alanın, 552 bin 615 metrekarelik kısmı gümrük alanı olarak belirlendi. 

Erenköy Gümrük Müdürlüğü ve diğer hizmet birimleri için yeni hizmet binası inşa edilecek. Daha önce 183 bin metrekare büyüklüğe sahip konut alanı 5 bin 239 metrekare indirildi. Alanda 35 bin metrekarenin park, 5 bin metrekarenin de cami için ayrıldığı görüldü. 

İstanbul ve Ankara'da yaşayanlar dikkat! Bugün işte bu yollar trafiğe kapatılacak!

Çukurova'da hasat yaygınlaştı! Soğanın fiyatı düşüyor! 

Gaziantep'te inşa edilen çelik konstrüksiyonlu köy evleri 1 yıl içinde tamamlanacak!


Geri Dön