28 / 04 / 2024

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği binasının inşaatı 3 yıldır tamamlanamadı!

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği binasının inşaatı 3 yıldır tamamlanamadı!

Giresun Bulancak'ta, yaklaşık 3 yıl önce inşaatı başlayan Diş Hekimliği Fakültesi binası çöplüğe döndü. Yarım kalan 5 katlı binanın maliyeti belli değilken, İYİ Parti Bulancak Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Bayrak, konuya tepki gösterdi.



Giresun Üniversitesi'ne bağlı olarak Bulancak ilçesinde yaklaşık 3 yıl önce Diş Hekimliği Fakültesi binasının temeli atıldı. 2018'de de Üniversite Senatosu binanın Diş Hekimliği Fakültesi yapılmasına karar verdi. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; Belediye Başkanı Recep Yakar ile dönemin Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun arasında yapılan anlaşma sebebiyle binayı belediye yaparak üniversiteye devredecekti. Zeminle birlikte 5 kat olarak planlanan binanın büyük bir kısmı inşa edildi. Fakat, üniversite rektörünün değişerek Prof. Dr. Yılmaz Can’ın göreve gelmesiyle fakülte planları da hayat oldu.

İLÇE AKADEMİK MERKEZ HALİNE GELECEKTİ

2 dönemdir Bulancak Belediye Başkanlığı görevini yerine getiren AKP’li Recep Yakar, Diş Hekimliği Fakültesinin açılmasıyla birlikte ilçenin akademik merkez haline geleceğine dikkat çekerek şunları kaydetmişti:
 
“Bulancak, Giresun'a yakınlığı ve kolay ulaşılabilir olması sebebiyle de Giresun Üniversitesi'nin gelişim alanı içindedir.

Giresun'un en büyük ilçesi konumundaki Bulancak, Diş Hekimliği Fakültesi ve Teknokent'in de hayata geçmesiyle akademik bir merkez haline dönüşecektir. Yıllardır sürdürülen mücadeleler ve görüşmeler sonucunda bugün gelinen nokta sevindirici ve gurur vericidir. İlçemiz bir öğrenci kenti haline gelecektir”

İNŞAAT DURDU YENİ REKTÖR VAZGEÇTİ

Fakültenin kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelirken, açıklanmayan bir sebeple yüklenici şirket binanın inşaatını yarım bıraktı. Ve bu sırada Üniversitenin rektörü de değişti. 2019'da rektör olarak atanan Prof. Dr. Yılmaz Can, Diş Hekimliği Fakültesi'nin yanlış yerde inşa edildiğini söyledi. Can, Şubat 2020'de yaptığı açıklamada, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu dile getirdi, Diş Hekimliği Fakültesi’nin de aynı yere yapılacağını açıkladı ve “Tıp Fakültesi Morfoloji binası için 47 milyon TL’lik ödenek çıktı. Binanın bu yıl içerisinde temeli atılarak 3 yıl gibi süre içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Aynı bölgeye Diş Hekimliği Fakültesinin de yapılması kararını aldık. Diş Hekimliği içinde 7 milyon TL gibi bir bütçe gerekiyor. Bu bütçe içinde çalışmalarımız olacaktır. Gerekli olması halinde ilimizin hayırseverlerinden de destek isteyeceğiz. Dolayısıyla Aksu mahallesinde yapılmakta olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresi sağlık üssü haline gelecektir” diye konuştu. 

BİNA ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Diş Hekimliği Fakültesi umudu ile inşaatına başlanan ve yarım kalan binanın geçen zaman içerisinde tamamlanan kısımları da kırılıp dökülür hale geldi. Milyonlar harcanan binanın içerisi çöplüğe dönüşürken İYİ Parti İlçe Başkanı Süleyman Bayrak, devletin parasını boş yere harcayanların halka hesap vermelerini gerektiğini belirtti. 

Belediye Başkanı Recep Yakar tarafından siyasi bir yatırım olarak binanın yapılmaya başlandığına vurgu yapan Bayrak, “İlçe halkını kandırdılar. Devletin parasını boşuna harcadılar. Kentin merkezinde ki bina sarhoşların mekanı oldu. Harcanan paraya yazık. Burayı bir şekilde değerlendirmek lazım” dedi.

Rize Belediyesi'ne meydan inşaatı için 427 bin TL ödeme!


Geri Dön