08 / 05 / 2024

Diyarbakır 2015 partner kent

Diyarbakır 2015 partner kent

Türkiye Turizm Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır’ı 2015 yılında partner kent ilan etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, doğru projelerle Diyarbakır’ı hakettiği yere taşımamız gerektiğini sorumluluğun da önce Diyarbakır halkının olduğunu ifade etti.

Diyarbakır yeniden inşa edildi!

Bir dönem terörle anılan Diyarbakır, kötü günlerini geride bıraktı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Huzuru sağladık, 2015-2018 arasında yüzde 50 büyüdük. Şimdi hedef 2 yılda 25 bin kişiye istihdam sağlamak” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir'den 48 milyon TL'lik yatırım!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 2015 yılında temelini attığı Dini Kültür Merkezi, Kapalı Spor Salonu, 450 Evler ve Bağcılar Kreşi, Çocuk ve Gençlik Merkezi ile Mahabad Bulvarı düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Diyarbakır'da Belediye bütçesinin yüzde 78'ini yatırıma harcandı!

Altyapı ve üstyapı yatırımlarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında bütçesinin yüzde 78'ini yatırım, mal ve hizmet giderlerine harcadı. Belediyenin gerçekleştirdiği yatırımların bazıları şöyle...

Diyarbakır Büyükşehir bütçesinin yüzde 78’i yatırıma harcandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 15 bin kilometrekarelik hizmet ağında 13 kırsal, 4 merkez ilçe ve 1042 köyde temel hizmetlerini aralıksız sürdürerek, bütçesinin yüzde 78’ini yatırım, mal ve hizmet giderlerine ayırdı.

TOKİ Diyarbakır Ergani 1. Etap'ta 1 adet konut satıyor!

TOKİ Diyarbakır Ergani 1. Etap'ta 1 adet konut satıyor. Başvuruların 23 Kasım 2015 tarihi itibariyle başlayacağı projede yüzde 15 peşinde kalan bedel 108 ay vadelendiriliyor.

Diyarbakır’da 468 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Diyarbakır’da 2015 yılının ilk altı ayında 468 binaya yapı ruhsatı verildi. Binaların toplam yüz ölçümü 2 milyon 49 bin 54 metrekare, değeri ise bir milyar 800 milyon 5

Diyarbakır'da 3 jeotermal kaynak alan ihalesi yapılacak!

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Çınar ve Merkez ilçelerinde bulunan 3 jeotermal kaynak alanını ihaleye çıkartıyor. Söz konusu ihaleler 30 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Diyarbakır katı atık yönetim projesi başlıyor!

Diyarbakır katı atık yönetim projesinin başlangıç toplantısı 3 Temmuz 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız’ın ve teknik ekibin katılımıyla yapılacak.

Diyarbakır Ergani 1. Etap TOKİ son başvuru günü!

Toplam 1 adet konutun satışa sunulduğu TOKİ Diyarbakır Ergani 1. Etap Evleri 'nde 3+1 daire seçeneği bulunuyor. Diyarbakır Ergani 1. Etap TOKİ son başvuru günü 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

Diyarbakır'da icradan 4.6 milyon TL'ye 8 arsa!

Diyarbakır İli Bismil İlçesi'nde bulunan Erol ACAR'a ait 7 arsa ve 5.katta bulunan mesken nitelikli taşınmaz 12 Ağustos 2015 günü açık arttırma usulüyle ihale ediliyor.

TMSF Diyarbakır'da fabrika satıyor! 18 milyon TL!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 2.Daire Başkanlığı tarafından Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan fabrika 6 Temmuz 2015 günü saat 14:00 ile 14:05 arası ihaleye çıkarılıyor.

DSİ 10. Bölge Diyarbakır Göletleri projesi halk toplantısı 1 Haziran'da!

Diyarbakır İli Çınar ilçesi sınırları içerisinde DSİ 10. Bölge Müdürlüğü Tarafından Yapılması Planlanan Diyarbakır Göletleri Sulaması, Malzeme Ocakları Ve Kırma Eleme Tesisi projesi halk toplantısı 1 Haziran 2015 tarihinde düzenlenecek.

Diyarbakır OSB'de enerji nakil hattı yaptırılacak!

Diyarbakır (Tevsii) Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, enerji nakil hattı yapım işini ihaleye çıkartıyor. Keşif bedeli 3 milyon 358 bin 490 TL olarak belirlenen işin ihalesi 3 Haziran 2015 tarihinde düzenlenecek.

Diyarbakır 2015 partner kent Haberi

Diyarbakır 2015 partner kent



Türkiye Turizm Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Diyarbakır’ı 2015 yılında partner kent ilan etti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy; “Doğru projelerle Diyarbakır’ı hakettiği, yere taşımamız gerekiyor. Bu sorumluluk öncelikle Diyarbakır halkının sonra bizim, sonrada bütün Türkiye'nin sorumluluğudur. Önümüzdeki yıl TÜRSAB olarak iki şehir ilan ettik. Bu şehirler önce Diyarbakır, sonra Konya'dır. Binlerce tescilli turist ve kültürel değeri olan Diyarbakır'ın aslında kimseye ihtiyacı yok sadece huzura ihtiyacı var. Biz çözüm değil birlikte yaşam süreci istiyoruz, dedi. 



İstanbul Feshane’de gerçekleşen Diyarbakır Tanıtım Günleri’nin 2. gününde Turizm zirvesi gerçekleşti. Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen Turizm Zirvesi’ne Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Diyarbakır Vali Yardımcıları ve İstanbul’da çok sayıda turizm acente temsilcileri katıldı.




“DİYARBAKIR İÇİN HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ”

Toplantıya katılan Turizm acentelerinin Diyarbakır’a turistik geziler...