03 / 05 / 2024

Diyarbakır ağır hasarlı bina

Diyarbakır ağır hasarlı bina

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 'ağır hasarlı' 7 katlı Dilan Apartmanı tahliye edildi. 35 dairenin bulunduğu 25 yıllık binanın etrafında güvenlik şeridi çekildi.

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

Diyarbakır'da ağır hasarlı 7 katlı bina boşaltılıyor!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 'ağır hasarlı' 7 katlı Dilan Apartmanı tahliye edildi. 35 dairenin bulunduğu 25 yıllık binanın etrafında güvenlik şeridi çekildi.

Radisson Blu Hotel Diyarbakır'da kapılarını açtı!

Dünya markası Radisson Blu Hotel, Diyarbakır’da kendine özgü hizmet anlayışıyla konuklarına kapılarını açtı. Otelde toplamda 167 oda bulunuyor...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

Bodrum'da 32 bina ağır hasarlı!

Başbakan Binali Yıldırım, Ege Denizi'nde yaşanan deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Bodrum'da ağır hasarlı 32 binanın bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır Çaldıran'a yeni devlet hastanesi geliyor!

Diyarbakır Çaldıran'a 100 yataklı devlet hastanesi inşa edilecek. Hastanenin, 88 dönümlük hazine arazisine yapılması planlanıyor.

Diyarbakır'a 57 milyon liralık proje yapıldı!

Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla Diyarbakır'ın Sur ilçesinde düzenlenecek törende, Gazi ve Melikahmet Caddeleri Sokak Sağlıklaştırma 1. etap, Dicle Vadisi Projesi 1. etap ve restorasyonu tamamlanan tarihi yapıların açılışı gerçekleştirilecek.

TGM Trend Gayrimenkul, Diyarbakır'da açılıyor!

İnşaat, otomotiv ve sigorta sektörü ile interaktif medya alanlarında yaklaşık 40 yıldır faaliyet gösteren Konya merkezli Aydın Holding tarafından kurulan ve ‘Gayrimenkul Çözüm Merkezi’ konseptiyle hizmet veren ilk ve tek franchise zinciri TGM Trend Gayrimenkul Diyarbakır’da açılıyor.

Sur'da inşa edilen Diyarbakır Evleri tartışma yarattı!

Diyarbakır'da Suriçi bölgesinde bir yandan yıkım kararları uygulanırken bir yandan da Diyarbakır evleri inşa ediliyor.

Diyarbakır Çüngüş'te ücretsiz pansiyon inşa edildi!

Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, ilçedeki yatırımlardan ve projelerden bahsetti. Arslanca, oteli olmayan ilçeye bir pansiyon inşa edildiğini belirtti.

Diyarbakır Alipaşa ve Lalebey'de dönüşüm yıkımları başladı!

Diyarbakır Sur ilçesi Alipaşa ve Lalebey mahallerinde yıkım çalışmaları başladı. Mahalledeki evlerin yıkım kararı kentsel dönüşüm kapsamında alındı.

Diyarbakır'a 3. OSB geliyor!

Cazibe Merkezi Programı kapsamında yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gören Diyarbakır'ın OSB ihtiyacı karşılanacak. Bölgede 3. OSB inşa edilecek.

Diyarbakır ağır hasarlı bina Haberi

Diyarbakır ağır hasarlı bina

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından boşaltılma kararının alındığı Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki 7 katlı 35 daireli Dilan Apartmanı tahliye edildi. Bina çevresine güvenlik şeridi çeken polis ekipleri vatandaşlara 2 gün içinde boşaltılma uyarısı yaptı. Bina sakinleri evlerindeki eşyaları, nakliye firmalarının kullandığı asansörlerle taşıdı.

Diyarbakır Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre, bina altında bulunan dükkanda bakkal işleten Ferhat Tunç, 10 yıldır burada olduğunu söyleyerek, "Başımıza tahlisiz bir olay geldi. Esnaf olarak bu olaydan biz de etkilendik. Mağduruz ne yapacağımızı bilmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrıda bulunan bina sakinlerinden Mehmetşah Bozkurt ise "Bodrumda su toplanmıştı. Bakmak için bodruma indik. O zaman kolonun patlamış olduğunu gördük. Hemen dilekçemizi belediyeye verdik. Belediye geldi. Bu bina gibi binlerce bina var. Bize 'Evlerinizi boşaltın'...