06 / 05 / 2024

diyarbakır bismil tapu sorunu

diyarbakır bismil tapu sorunu

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba teklif, Bismil'in Çeltikli Mahallesi'nden Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine kadar birçok önemli düzenleme getiriyor..

TOKİ Diyarbakır Bismil’de 2 bin 280 TL taksitle!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Diyarbakır projelerinin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Diyarbakır Bismil projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Bismil TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Diyarbakır Bismil 2022 ucuz konut projesi...

Diyarbakır'da yeni millet bahçesi için geri sayım başladı!

Diyarbakır Bismil'de hayata geçen millet bahçesi projesi tamamlanma aşamasına geldi. Millet bahçesinin kısa süre içerisinde hizmete açılması bekleniyor. 

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Diyarbakır Bismil Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil'de millet bahçesi inşası için düğmeye bastı. Bismil Millet Bahçesi 85 dönüm üzerinde inşa edilecek.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

TOKİ Diyarbakır Bismil'de 2 yeni okul inşa edecek!

Yeni eğitim yatırımları için start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2 yeni konut inşa edecek.

Diyarbakır Bismil'de 4.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Bismil Milli Emlak Şefliği, Diyarbakır Bismil Fatih Mahallesi'nde yer alan arsayı 4 milyon 444 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Diyarbakır'da tapu işlemlerinde usulsüzlük operasyonu!

Diyarbakır Çınar'da rüşvet karşılığı tapu işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 41 zanlıdan biri tutuklandı.

Diyarbakır Bismil'de 7.1 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Bismil Milli Emlak Şefliği, Diyarbakır Bismil'de yer alan gayrimenkulleri 7 milyon 105 bin 495 TL bedelle satışa çıkardı.

Diyarbakır Irmak Sitesi'nde tapu tepkisi!

Diyarbakır’da yıllardır oturdukları Irmak Sitesi’ndeki tapulu arsaları olduğu iddiasıyla bazı şahıslar tarafından el koyulan site sakinleri, belediye yetkililerine tepki gösterip sorunun çözülmesini talep etti.

Diyarbakır Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma kararı!

Diyarbakır Silvan Doğalgaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Bismil ve Silvan'da acele kamulaştırma yapılacak..

Diyarbakır Bismil ve Çeltikli'de iskan sorunu çözülüyor!

TBMM'ye sunulan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile Diyarbakır Bismil ve Çeltikli'de yaşanan iskan sorununun çözülmesi öngörülüyor..

Diyarbakır Bismil Otogarı 2018'de açılacak!

Diyarbakır-Batman çevreyolunda toplam 32 bin 750 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan Bismil Otogarı’nın çalışmaları sürüyor.

diyarbakır bismil tapu sorunu Haberi

diyarbakır bismil tapu sorunu

Torba teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nde Bismil'in Çeltikli Mahallesi için düzenlemeye yer verildi.

Buna göre, İskan Kanunu kapsamında hak sahibi olan ailelerden, kendilerine verilen taşınmazlara ait ödemedikleri anapara taksit borçlarının her biri için, vadesinin bittiği tarihten itibaren ödeme tarihine kadar geçen süre için tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim oranı ile güncellenmiş tutarını 1 yıl içerisinde defaten ödeyenlerden gecikme ve temerrüt faizi alınmayacak.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, teklifle, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Çeltikli Mahallesi'nde hak sahibi olarak kabul edilerek kendilerine 2003 ve 2004 yıllarında taşınmaz verilen, ancak konutları ve işletme binalarının zemin hareketlerinden dolayı hasar gördüğü teknik raporlarla tespit edilen hak sahibi ailelere ilişkin de düzenleme yapılıyor.

Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten...