04 / 05 / 2024

Diyarbakır Büyükşehir park yatırımları

Diyarbakır Büyükşehir park yatırımları

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı A. Samed Uçaman yaptığı açıklamada geçen yıl Vedat Aydın Parkı’nın hizmete açıldığını, Anıtpark ve Sanat Sokağı yenileme çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Belediyeden büyük fırsat! Tek bir ilçede tam gayrimenkul satacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Yenişehir'de yer alan 8 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İşte söz konusu satış ihalesi ile ilgili detaylar...

Van Büyükşehir, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına kiraya veriyor! 60 milyon TL'ye!

Van Büyükşehir Belediyesi, Park AVM'deki 75 adet iş yeri ile 1 adet otoparkı 5 yıllığına 60 milyon Türk Lirası bedelle kiraya veriyor. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 75 zabıta memuru alacak!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere; 75 zabıta memuru alınacak. Peki 75 zabıta memuru alımı için şartlar ne? İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni kent meydanı inşa ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal, kültürel ve ticari amaçlarla kullanması için Kayapınar ilçesinde yepyeni bir kent meydanı inşa edecek.

Malatya Büyükşehir Meclisi'nde imar görüşüldü!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nda imar görüşüldü. Büyükşehir bir toplantısını 18 Nisan'da gerçekleştirecek.

Sakarya Büyükşehir'den Hendek'e önemli yatırımlar!

Hendek muhtarlarıyla bir araya gelen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Hendek yatırımları hakkında bilgilendirme yaptı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Meclisi'nde imar görüşüldü!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar planları masaya yatırıldı.

İzmir Büyükşehir Meclisi'nde monoray tartışması!

İZMİR Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gündeminde yapımından vazgeçilen monoray projesi vardı. Toplantıda monoray projesi de yapılmaması da eleştirildi.

Hatay Büyükşehir Meclisi'nde 37 madde görüşüldü!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda 41 maddeden 37 maddesi görüşüldü. Toplantı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir'den 249 milyonluk yol yatırımı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi şehirde yaptığı 565 Milyon TL yatırımın 249 Milyon TL’sini yollar için harcadı.

Ankara Büyükşehir'den görme engellilere özel park!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Çukurambar'da yaptığı Görme Engelliler Parkı, hizmete açıldı. Parktaki futbol sahasında, görme engelliler futbol müsabakaları yapabilecek.

Diyarbakır Büyükşehir park yatırımları Haberi

Diyarbakır Büyükşehir park yatırımları



Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı A. Samed Uçaman yaptığı açıklamada geçen yıl Vedat Aydın Parkı’nın hizmete açıldığını, Anıtpark ve Sanat Sokağı yenileme çalışmalarının tamamlandığını söyledi. Kentin ilk Meyve Bahçeleri ve Kent Ormanı’nın oluşturulduğunu, sulama, ışıklandırma, sondaj ve altyapısının tamamlandığını kaydeden Uçaman, park, bulvar ve orta refüjlerde bakım, onarım ve peyzaj çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. 


Anıtpark, Güneş Enerji Santrali, Sanat Sokağı tamamlandı


Anıtpark’ta koşu parkuru, çocuklar için çocuk oyun grupları, gençler için havuz kenarında oturabilecek etkinlik alanları ve farklı aydınlatma çalışmaları yapıldığını anlatan Uçaman, yürütülen çalışmalarla yeşil alan miktarının arttırıldığını anlattı. Koşuyolu Parkı duvarında ve il otogarı giriş kapısında dikey bahçe uygulamasının denendiğini söyleyen Uçaman, 200 metrekarelik alanda uygulanan dikey bahçeden iyi sonuç alındığını belirtti. Uçaman, Sümerpark içindeki Güneş Enerji Santrali’nin...