21 / 05 / 2024

diyarbakır cazibe merkezleri programı

diyarbakır cazibe merkezleri programı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu: "Arazi ise bedava arazi, bina ise bedava bina, makine ise faizsiz kredi, işletme kredisi ise faizin yarısını devlet karşılayacak. Devlet ürettiğiniz malın gideceği yere kadar nakliyesi için kredi verecek. Sizlere bir tek çalıştırmak kalacak" dedi.

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

TOKİ Diyarbakır Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı ihalesi 27 Temmuz'da!

Diyarbakır Kralkızı-Dicle Cazibe Sulaması 4 Kısım Şebeke Yapımı İkmali İnşaatı (E-İHALE) ihalesi 27 Temmuz 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır Sur yeniden cazibe merkezi oluyor!

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırılarda adeta yıkıma uğrayan Sur ilçesi yeniden yaşamla buluşturuldu.

Cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı...

Cazibe Merkezleri Programı desteğinin detayları belli oldu!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında 2018/11201 Sayılı Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ ile desteğin detayları belli oldu..

Cazibe Merkezleri Programı'nda neler değişti?

Cazibe merkezleri programı kapsamındaki iller, Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar'da açıklandı. Peki, Cazibe Merkezleri Programı'nda neler değişti?

Cazibe Merkezleri Programı Yatırımları Yönetmeliği!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Cazibe Merkezleri'nde detaylar belli oldu!

Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki yatırımlara verilecek desteklere ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cazibe Merkezleri Programı'na yeni düzenleme geliyor!

Görece az gelişmiş bölgelerde yatırım ortamını canlandırarak istihdamı, üretimi ve ihracatı artırmak ve bölgesel gelişmişlik farklarını azaltmayı amaçlayan Cazibe Merkezleri Programı'na yeni düzenleme geliyor. 

Cazibe Merkezleri Programı son halini aldı!

Valiler Toplantısı'na katılan Başbakan Binali Yıldırım, Cazibe Merkezleri Programı'nın son halini aldığını ve kısa bir süre içerisinde kamuojyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Menderes Türel: Antalya'ya cazibe merkezleri kazandırıyoruz!

ATSO Ödül Töreni’nde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya'ya cazibe merkezleri kazandırdıklarını söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı yatırımları askıya alındı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 23 ilde özel yatı­rım teşvikleri verilmesini öngö­ren Cazibe Merkezleri Programı, askıya alındı. 92 milyar liralık yatırım başvurusu gelen program Baş­bakanlık tarafından daha detaylı incelenecek.

diyarbakır cazibe merkezleri programı Haberi

diyarbakır cazibe merkezleri programı

Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan Cazibe Merkezleri Programı ile ilgili yatırımcıları Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya davet eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, "Arazi ise bedava arazi, bina ise bedava bina, makine ise faizsiz kredi, işletme kredisi ise faizin yarısını devlet karşılayacak. Devlet ürettiğiniz malın gideceği yere kadar nakliyesi için kredi verecek. Sizlere bir tek çalıştırmak kalacak." dedi.


Diyarbakır ve Şanlıurfa'ya hizmet veren Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından İstanbul’da düzenlenen Cazibe Merkezleri tanıtım toplantısında konuşan Ensarioğlu, Turgut Özal döneminden bugüne kadar yapılan teşvik paketlerinin çeşitli nedenlerle yeterince başarılı olamadığını söyledi.


GAP projesi tamamlandığında sadece Diyarbakır’da 4,5 milyon dönüm arazinin sulama imkanına kavuşacağını belirten Ensarioğlu, böylece üretimin 2-3 katına çıkacağını dile getirdi. Ensarioğlu, otoyollar, duble yollar, uluslararası havalimanı ile Diyarbakır’da yatırım için altyapının hazır durumda...