21 / 05 / 2024

Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi açılış

Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi açılış

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Cezaevi'nin müze olması için ilk somut adımı 18 Mayıs'ta "Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi"ni hizmete açarak atacak.

TMMOB'dan Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Bağlar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüme yönelik, Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Amed İl Koordinasyon Kurulu basın açıklaması düzenledi. 

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Diyarbakır Bismil Koordinasyon Merkezi 2017'de açılacak!

Kanun Hükmünde Kararname ile görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yapımı sürdürülen "Bismil Koordinasyon Merkezi"nin gelecek yıl hizmete açılmasının planlandığı belirtildi.

Diyarbakır Kocaköy'ün yol sorunu çözüldü!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kent merkezi ve kırsal ilçelerde yol yapım, asfalt, stabilize, sathi kaplama ve kilitli parke taşı çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir'den 155 milyon TL'lik yol yatırımı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2016 Yılı Asfalt ve Yol Yapım Çalışma Programı kapsamında asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır'da asfalt çalışmaları devam ediyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 30 Nisan’dan bu yana kentin ana arterlerine 140 bin ton asfalt serdi.

Diyarbakır'da 3 jeotermal kaynak alan ihalesi yapılacak!

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Çınar ve Merkez ilçelerinde bulunan 3 jeotermal kaynak alanını ihaleye çıkartıyor. Söz konusu ihaleler 30 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Diyarbakır 5 No'lu cezaevi müze olacak!

12 Eylül döneminde mahkumlara dışkı yedirilmesi de dahil, işkence merkezi haline getirilen Diyarbakır 5 No’lu cezaevi’nin müzeye dönüştürülmesi için ilk adım önceki gün atıldı..

Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi 18 Mayıs'ta açılıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Cezaevi'nin müze olması için ilk somut adımı 18 Mayıs'ta "Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi"ni hizmete açarak atacak.

Diyarbakır Ortaören'de jeotermal kaynak sahası ihale edilecek!

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Diyarbakır Merkez İlçesi'nde Ortaören Köyü mevkiindeki jeotermal kaynak arama sahası 3 yıllık arama hakkının verilerek ruhsatlandırılması işi ihale edilecek.

Diyarbakır'da jeotermal kaynak arama sahası ihale edilecek!

Diyarbakır Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından Diyarbakır Merkez İlçesi'nde Hasanağa Köyü mevkiindeki jeotermal kaynak arama sahası 3 yıllık arama hakkının verilerek ruhsatlandırılması işi ihale edilecek.

Diyarbakır'daki cezaevi müze mi olacak?

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze alanı olarak kullanılması için karar aldı. Milli Emlak, belediyenin aldığı kararın iptali için dava açtı. Adalet Bakanlığı ise, plan değişikliğinin şimdilik uygun görülmediğini bi

Diyarbakır müzeden memnun!

Diyarbakır müzeden memnun. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Diyarbakır' ı ziyaretinde Diyarbakır Cezaevi' nin müzeye dönüştürüleceğini müjdelemesi bu kapsamda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarınca da memnuniyetle karşılandı.

Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi açılış Haberi

Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi açılış

Diyarbakır Cezaevi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin girişimiyle müze haline getirilmeye çalışılıyor. Belediyenin öncülük ettiği ve birçok sivil toplum kuruluşunun desteklediği girişim, müze çalışmalarını Pazartesi gününden itibaren, "Diyarbakır Cezaevi Koordinasyon Merkezi" adı altında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yürütecek. Diyarbakır Cezaevi Müze Olsun Girişimi'nin yaptığı çalışmalar, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda açılacak olan merkez ve girişimin hedefleri konusunda bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu, Diyarbakır Cezaevi'nin uzun zamandan beri Kürt halkının kalbinde bir yara olarak kaldığını söyledi. Herkesin büyük bir vahşetin yaşandığı cezaevini bir yüzleşme mekânı olarak görmek istediğini ve bu konuda ciddi tartışmaların olduğunu vurgulayan Pirinççioğlu, Diyarbakır Cezaevi Gerçekleri Araştırma ve Adalet Komisyonu'nun 2008 yılında cezaevinin müze olması için yaptığı çalışmaların çok ciddi ivme kazandığını anımsattı. Pirinççioğlu,...