01 / 05 / 2024

Diyarbakır cezaevi müzesi

Diyarbakır cezaevi müzesi

12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra yaşanan işkenceler ile bilinen ve The Times dergisi tarafından "Dünyanın en kötü 10 cezaevi" içerisinde gösterilen Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze olmasına vize verildi...

Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye çevrilme talebi, 2015 yılından sonraya kaldı!

Darbeler ve OHAL döneminde işkence olaylarının yaşandığı Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye çevrilme talebi, 2015 yılından sonraya kaldı. Cezaevinin yıkılmak yerine müzeye dönüştürülmesi talebi geçtiğimiz aylarda TBMM'ye sunuldu...

Diyarbakır'da dudak uçuklatan dev operasyon! Parayı 'Bitcoin' yapmışlar!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, dev bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda şüphelilerin parayı bitcoin yaptıkları belirtildi.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Diyarbakır'a tramvay hattı müjdesi!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'ndan Diyarbakır halkını sevindiren haber geldi. Karaloğlu DiyarRay Tramvay Hattı için çalışmaların başladığını dile getirdi.

Diyarbakır'da surlara zarar veren yapılar yıkılacak!

Diyarbakır surlarında devam eden restorasyon hakkında bilgi veren Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu surlara zarar veren yapıların ortadan kaldırılacağını dile getirdi. 

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.

Diyarbakır Surları'nın restorasyon ihalesi tamam!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi surlarda restorasyon ve temizlik çalışmaları hızla sürüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, "6 burcun restorasyonunu kapsayan bir restorasyon ihalesi yaptık'' dedi.

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi yeniden ayağa ayakta!

Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde PKK'lı teröristlerce yakılan ve kullanılamaz hale getirilen Ziya Gökalp Müzesi, yeniden ayağa kaldırıldı. 

Diyarbakır’da yatırım atağı!

Diyarbakır’da tekstil ve turizmde yatırım atağı yaşanıyor. Kentte Türkiye’nin ilk tekstil organize sanayi bölgesinin temeli atıldı. 49 fabrika yatırım için hazır halde.

Diyarbakır'a iki yılda 543 milyonluk yatırım!

Diyarbakır'a son iki yolda 543 milyon liralık yatırım yapıldı. Kent adeta Doğu ve Güneydoğu'nun parlayan yıldızı oldu.

Diyarbakır'da 66 yıllık miras mücadelesi!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Şemdin Bin Mamo, binlerce dönümlü araziyi oğullarına bırakıp, kızını miras dışı tuttu. Kadının torunları 66 yıldır bir hukuk mücadelesi sürdürüyor.

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Aliağa Kyme Müzesi çürümeye terk edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde 1999 yılında inşa edilen Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi 21 yıldır açılmayı bekliyor. Aliağa Belediyesi ve İtalya Catania Üniversitesi tarafından yaptırılan müze binası çürümeye terk edildi.

Diyarbakır cezaevi müzesi Haberi

Diyarbakır cezaevi müzesi

12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra yaşanan işkenceler ile bilinen ve The Times dergisi tarafından "Dünyanın en kötü 10 cezaevi" içerisinde gösterilen Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin müze olmasına vize verildi. 78'liler Derneği'nin topladığı ve Meclis'e teslim edilen 100 bin imzaya olumlu cevap geldi. Dernek Başkanı Gani Alkan, Milli Savunma, Kültür ve Adalet bakanlıklarının toplantısından olumlu sonuç çıktığını belirterek, "Şimdi cezaevinin müze olması için yasayı bekliyoruz. Çözüm sürecine önemli bir katkısı olacaktır"...