15 / 05 / 2024

diyarbakır dört ayaklı minare

diyarbakır dört ayaklı minare

Diyarbakır Valiliği'nce, Anadolu’nun tek dört ayak üzerine kurulu, farklı mimari yapıya sahip ve dört İslam mezhebini simgeleyen minaresi olan Dört Ayaklı Minarenin korunup geleceğe taşınması için restorasyonu yapıldı.

Dört Ayaklı Minare'nin restorasyonu sürüyor!

Sur ilçesi Balıkçılar Başı mevkiinde bulunan Dört Ayaklı Minare'nin restorasyon çalışmaları sürüyor. Diyarbakır Valiliği tarafından Kalkınma Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında restorasyonu yapılan minarede çalışmalar devam ediyor

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

1935 yılında emlak vergisinin dört taksitle ödenmesine tepki! 

1935 yılında bina vergileri yıllardır dört taksitle ödeniyormuş. Fakat maliye vergilerin dört taksitle alınmasına tepki göstererek, iki taksit halinde ödenmesini istemiş.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak’tan ücretsiz alınan 100 dönümlük arsayı sattı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kırklar Dağı konut mağdurları için Milli Emlak’tan satın aldığı 100 dönümlük arsayı sattığı iddia ediliyor.

Simfer Çift Bölmeli Dört Gözü Gazlı Fırın en ucuza nerede satılıyor? İşte 21 Şubat 2023 fiyat listesi

Hem fırınım hemde ocağım olsun diyenler için Simfer, bir ürünü aynı anda hem ocak hemde fırın olarak kullanılsın diye tasarladı. Simfer çift bölmeli dört gözü gazlı fırın  geliştirilmiş teknik özellikleri ile ilgi odağı haline geldi. 

Aile Bakanlığı 2023 Şubat müjdelerini tek tek açıkladı! Hesaplara peş peşe yatırılan bu parayı görenler dört köşe oldu

Aile Bakanlığı 2023 Şubat müjdelerini tek tek açıkladı... Hesaplara peş peşe yatırılan bu parayı görenler dört köşe oldu... Hemen bakın...

Aile Bakanlığı Şubat 2023 müjdelerini tek tek açıkladı! Hesaplara peş peşe yatırılan bu paraları duyan dört köşe oldu

Aile Bakanlığı Şubat 2023 müjdelerini tek tek açıkladı... Hesaplara peş peşe yatırılan bu paraları duyan dört köşe oldu... Hemen bakın...

Aile Bakanlığı 2023 ödemelerini tek tek açıkladı! Yatırılan bu paraları duyan zevkten dört köşe oldu! Aman kaçırmayın!

Aile Bakanlığı 2023 ödemelerini tek tek açıkladı... Yatırılan bu paraları duyan zevkten dört köşe oldu... Aman kaçırmayın...

ŞOK Market indirimde atağa geçti! Yüzde 30'a varan indirimi duyurdu! Dört gözle beklenen o ürün 21 TL'ye çakıldı!

ŞOK Market 25 Ocak Çarşamba aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. ŞOK Market indirimde atağa geçti! Yüzde 30'a varan indirimi duyurdu! Dört gözle beklenen o ürün 21 TL'ye çakıldı. İşte 25 Ocak 2023 fiyat listesi...

Milli Emlak Müdürlüğü'nden 29 adet gayrimenkul satışı! Diyarbakır'da!

Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Milli Emlak Müdürlüğü tarından 29 adet gayrimenkül satışının yapılacağı ilan edildi. 

TOKİ Diyarbakır projesi için düğmeye bastı! O ilçeye yeni ve ucuz konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır Kayapınar projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen projede 71 adet konut yer alacak. İşte detaylar...

Diyarbakır Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 96 aileye anahtar teslimi yapıldı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde 96 aileyle anlaşma yapıldı.

Diyarbakır Kayapınar dönüşüm projesi için yıkımlar başladı!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu bölgesinde kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanan evler ortadan kaldırılıyor.

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

diyarbakır dört ayaklı minare Haberi

diyarbakır dört ayaklı minare

Diyarbakır Valiliği'nce, Anadolu’nun tek dört ayak üzerine kurulu farklı mimari yapıya sahip ve dört İslam mezhebini simgeleyen Dört Ayaklı minarenin restorasyonu yapıldı. 


Vali Mustafa Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel bir unsur olan Dört Ayaklı Minarenin Diyarbakır Valiliği'nce restore edildiğini belirtti.


Çalışmaların belli bir plan ve program dahilinde devamı için Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kontrolünde yürütülen Dört Ayaklı Minare Restorasyon Projesinin Güçlendirme ve Restorasyon İşi için Atatürk Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden "Bilim Kurulu" oluşturulduğunu vurgulayan Kıraç, kurulun minarenin aslına uygun olarak güçlendirme ve restorasyonu için analiz testleri ve titreşim gibi detaylı testler gerçekleştirerek çalışmaları yaptıklarını ifade etti.


Restorasyonun bu ay tamamlandığına işaret eden Kıraç, şunları kaydetti:


"Diyarbakır mimarisinin önemli eserlerinden biri olan 16'ncı yüzyıl eseri Dört Ayaklı Minare muhafaza...