02 / 05 / 2024

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan projeyle Diyarbakır’da İş Geliştirme Merkezi kuruyor...

Diyarbakır'da 4 ayda 2 bin iş yeri açıldı!

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, çözüm sürecinin başlamasıyla Diyarbakır'da yoğun bir iş yeri açılması için başvuruların yapıldığını ve son 4 ayda 2 bin işyerinin açıldığını söyledi...

Diyarbakır'da 15 adet arsa ve arazi satılıyor: Yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle!

Diyarbakır Ergani Milli Emlak, Diyarbakır Ergani'de yer alan 15 adet arsa ve araziyi yüzde 20 indirim ya da 8 taksit seçeneğiyle satıyor. Peki Diyarbakır Ergani'deki arsa ve arazilerin büyüklükleri ne kadar? Fiyatları kaç TL? 

Diyarbakır’da 8 konut ve ticari alan satışa çıkarıldı! 2 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Dökmetaş mahallesinde bulunan 8 adet konut ve ticaret alanı nitelikli arsayı satışa çıkarıldı! İhale ve teklif açma tarihi 02 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00 olarak belirlendi. İşte detaylar…

TOKİ Diyarbakır projesi için düğmeye bastı! O ilçeye yeni ve ucuz konutlar geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Diyarbakır Kayapınar projesi için düğmeye bastı. Merakla beklenen projede 71 adet konut yer alacak. İşte detaylar...

Diyarbakır'daki sporcu ve spor tesisi sayıları mecliste!

Diyarbakır ilindeki sporcu ve spor tesisi sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Sur'da ticari alanların satılmasına tepki!

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Diyarbakır Ticaret Borsası yazılı bir açıklamada bulunarak, Sur'daki ticari alanların tek tek ihale ile satılması halinde kısa sürede atıl duruma düşeceklerini ifade etti.

Diyarbakır'da mola evleri inşa ediliyor!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, kentte engelli vatandaşlar için mola evleri inşa edileceğini açıkladı. 

Bursa ve Diyarbakır'da yatılı rehabilitasyon merkezleri açılacak!

Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Bursa ve Diyarbakır'da yapımına devam edilen yatılı rehabilitasyon merkezlerinin kısa süre içerisinde hizmete açılacağını duyurdu.

Diyarbakır'da site sakini ve yöneticisi arasında bıçaklı kavga: 3 ölü 1 yaralı!

Diyarbakır'da bulunan bir sitede yönetici ve site sakini arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada site yöneticisi hayatını kaybetti.

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

TOKİ'den Diyarbakır Üçkuyu'ya 444 konut ve 12 dükkan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 2.Etap 444 Konut ve 12 Dükkan İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 12 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Diyarbakır'a metro, metrobüs ve teleferik projesi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Cumali Atilla, 2019-2024 yıllarında hayata geçirmeyi planladığı 15 ana projeyi anlattı.

Diyarbakır Hanımlar Lokali ve Spor Merkezi açıldı!

Kentteki çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, içinde kütüphane, spor merkezi, anasınıfı, oyun odası, kuaför ve el sanatları atölyelerinin yer aldığı ‘Hanımlar Lokali ve Spor Merkezi’ni açtı.

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Haberi

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği


Diyarbakır'da imalat sektörünün geliştirilmesi amacıyla İş Geliştirme Merkezi kuruluyor. Projeden hedefin kuluçka sistemi gibi esnafın küçükten büyüğe doğru kalkındırılması olduğu belirtildi.


Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hazırlanan projeyle Diyarbakır’da İş Geliştirme Merkezi kuruyor. 30 değişik meslek gruplarının yer alacağı merkezde imalat sektörünün bölgede canlandırılmasının hedeflendiği belirtildi. Türkiye'de ilk kez uygulanacak bu projeyle girişimcilere hibe ve kredi desteği sunulacağı bildirildi. Son dönemlerde yaşanan olumlu hava ile birlikte birçok girişimcinin imalat sektörüne adım atmak istediğini dile getiren DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, girişimcilerin bu taleplerine DESOB, KOSGEB ve Karacadağ Kalkınma Ajansı olarak bir proje hazırladıklarını söyledi.


Bu projenin Türkiye’de bir model olacağını aktaran Ebedinoğlu, Türkiye’de ilk...