04 / 05 / 2024

Diyarbakır ev yardımı

Diyarbakır ev yardımı

Diyarbakır'da diyaliz hastası ve görme engelli baba, doğuştan astım hastası olan oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz evde oturmaları gerektiğini söyleyerek, devletten oğlunun iyileşmesi için rutubetsiz ev istedi.

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Diyarbakır'da 16 bin 466 depremzedeye kira yardımı yapılıyor!

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde evleri hasar gören 2 bin 387 depremzedeye geçici konaklama imkanı sunulurken, 16 bin 466 depremzedeye ise kira yardımı yapılıyor.

SED yardımından yararlanmak isteyenler koşun! SED yardımı başvuru sayfası açıldı!

SED yardımı, çocuklu ailelere yine çocuk sayısına göre aylık olarak ödenen yardımdır. SED yardımına başvuracak kişilere duyuru yapıldı. İşte detaylar!

Depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? Deprem yardımı e-Devlet sorgulama!

Depremzedelere 10 bin lira deprem yardımı ödemesi yapılıyor. Peki depremzedelere 10 bin TL yattı mı? Hane başı destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

Kiracı kira yardımı alabilir mi? Ev sahibi kira yardımı alır mı?

Kira yardımı Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük ölçekli depremlerden sonra gündeme geldi. Vatandaşlar, oturdukları evlerin ağır hasarlı olduğunu öğrendiği devlet tarafından verilen kira yardımını alabilirler mi? İşte detaylar!

31 Mart’a kadar bu markanın tüplerinden 2 kg veya 12 kg alırsanız oraya yardım yapmış oluyorsunuz! İşte detaylar...

Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketinden sonra Türkiye bir bütün olarak yaraları sarmaya çalışıyor. Hem kurumların hem devletin yürüttüğü yardım çalışmalarına halk da elinden geleni yaparak dahil olmaya çalışıyor.

Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? 

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan prefabrik ev desteğinin detaylarını merak ediyor. Peki, Prefabrik ev yardımı ne kadar, nasıl başvurulur? Kimler prefabrik ev desteği alabilir? İşte detaylar...

Aile Bakanı Derya Yanık’tan yeni yardım müjdesi! Ev kadınlarına 2 bin TL verilecek! Hemen başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal devlet olma anlayışı ile milyonlarca vatandaşa her ay düzenli yardım parası yatırıyor. Bakanlık tarafından sağlanan bu sosyal yardımlardan ev hanımları da nasibini alıyor.

Elektrik yardımı başvurusu nereye yapılır? Elektrik yardımı almak için şartlar neler?

Devletin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla, zor durumdaki vatandaşlara yönelik hazırladığı pek çok destek paketinden biri de elektrik yardımı. Peki elektrik yardımından kimler faydalanabilir? Başvuru şartları neler? Başvuru nereye yapılır?

Bu ilde yaşayanların başına talih kuşu kondu! Belediyeden görülmemiş yardım! Başvurular sona ermeden göz atın!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin 2500 TL yardım yapacağı öğrenildi. Şahinbey Belediyesi’nden ikamet eden herkes belediyenin yaptığı yardım desteğine başvurabilecek. İşte detaylar...

Ev hanımlarına para yardımı yapılıyor mu? Devlet çalışmayan annelere para veriyor mu?

Yardım ödeneklerine dair vatandaşlardan pek çok soru gelmektedir. Özellikle çalışmayan ev hanımları hangi yardımdan yararlanabileceklerini merakla araştırmaktadır. İşte detaylar!

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? Çocuk destek bileşeni e-devlet başvuru...

Çocuk Destek Bileşeni yardım paraları, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan maddi durumu yetersiz hanelere ödeniyor. Peki, Çocuk yardım parası nasıl alınır? Çocuk yardım parası ne kadar? İşte 2022 Çocuk Destek Bileşenine ilişkin tüm detaylar...

Diyarbakır ev yardımı Haberi

Diyarbakır ev yardımı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Melikahmet Caddesi 2. Çıkmaz sokakta bir apartmanın alt katında rutubetli dairesinde kirada yaşayan diyaliz hastası ve gözlerinde ileri derecede görme kaybı bulunan 2 çocuk babası Mehmet Aslan (38), sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını ve yüzde 95 oranında engelli raporu bulunduğunu söyledi.

ASLAN AİLESİNİN DRAMI

Diyarbakır Söz'de yer alan habere göre; böbreklerinin çalışmaması nedeniyle haftada 3 gün diyalize girmek zorunda olduklarını söyleyen baba Aslan, çalışamadığını ve etrafta bulunan vatandaşların yardımıyla geçinmeye çalıştığını sözlerine ekledi.

11 yaşındaki oğlu Miraç’ın astım hastası olarak dünyaya geldiğinden bahseden baba Aslan, doktorların oğlunun iyileşmesi amacıyla rutubet ve nem olmayan bir ortamda yaşamına devam edilmesi gerektiğini kaydererek, taşınmak zorunda kaldıklarını belirtti.

UZANACAK YARDIM ELİ

Mevcut evin kirasının 300 TL olduğunu ve etrafındakilerim yardımıyla geçindiğini ifade eden baba Aslan, “Ben...