28 / 04 / 2024

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?



Kış mevsiminin gelmesiyle beraber doğal gaza yüklenen vatandaşlar, ay sonunda faturalarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Devletin ihtiyaç sahibi hanelere sağladığı doğal gaz desteğinin bir benzeri artık özel sektör çalışanları için de geçerli olacak. 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 liralık doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği, vergi ve SGK primine tabi tutulmayacak. Yapılacak ödemeler 30 Haziran tarihine kadar geçerli olacak.

 Maaşlara ek 1000 TL lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Kışın ödenecek faturalarıyla başı dertte olan milyonlarca özel sektör çalışanını sevindirecek düzenleme yürürlüğe girdi. Artık özel sektör çalışanlarına verilen 1000 liralık doğal gaz ve ısınma  (odun, kömür,) yardımı, vergi ile SGK primine tabi tutulmayacak. İşverenler tarafından sağlanacak olan bu destekle milyonlarca çalışan, yaklaşan kış ayları öncesi elektrik ile doğal gaz desteğinden faydalanabilecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlanırken, detaylar da peş peşe geldi. Peki 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek? İşte detaylar...


Geri Dön