27 / 04 / 2024

Başvurana doğal gaz desteği verilecek! Siz de başvurun sizin de faturanız ödensin! Elinizi çabuk tutun

Başvurana doğal gaz desteği verilecek! Siz de başvurun sizin de faturanız ödensin! Elinizi çabuk tutun

Artan enflasyon rakamları her geçen gün faturalara da yansımaya devam ediyor. Hükümet ise bu konu ile alakalı olarak hanelere doğal gaz desteği verilmesinden yana. Doğal gaz desteği paket ile ilgili detaylar ise belli olmaya başladı. İşte detaylar…



2022 yılının başında uygulamaya giren proje kapsamı dahilinde ekim - kasım aylarında yapılacak olan ödeme için de başvurular alınmaya başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli ailelere 450 lira - 1150 lira arasında doğal gaz yardımı gerçekleştirecek. Yardımlar için toplam 3 milyar lira bütçe ayrılmış oldu. Bu yardımlardan faydalanmak için ise abonelik şartı bulunuyor. Yardımı hak etmesine rağmen aboneliği üzerine almayan aileler yardımdan faydalanamıyor. Söz konusu ailelerin yardımdan faydalanabilmesi için ise abonelik işlemlerini kolaylaştırılacak düzenleme üzerinde çalışmalar yapılıyor. Yılın ikinci döneminde başlayacak olan ödemeler için başvurular açıldı. Yeni Şafak’a konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, doğal gaz desteğinden yararlanmayı kolaylaştıracak çalışmanın detaylarını açıkladı.

114 MİLYON LİRA ÖDEDİK

Bakan Yanık, Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı dahilinde birinci ödeminde 331 bin 46 hak sahibi olan vatandaşa 114 milyon 257 bin 667 Türk Lirası tutarında ödeme yapıldığını açıkladı. Yanık, “Müracaatlar oldukça yüksek. İlk olarak inceleme ve değerlendirme kapsamında doğrudan doğruya sistem üzerinden yapılıyor. Kişi müracaat ediyor. Taşınır taşınmaz mal varlığı ise değerlendirmesi yapılıp ona göre sisteme alınmış oluyor. İlk etapta inceleme ve ayıklama yapıldıktan sonra da arkadaşlarımız eğer ihtiyaç görüyorlar ise yerinde inceleme yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Başvurana doğal gaz desteği verilecek! Siz de başvurun sizin de faturanız ödensin! Elinizi çabuk tutun


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön