10 / 05 / 2024

Başvurana doğal gaz desteği verilecek! Siz de başvurun sizin de faturanız ödensin! Elinizi çabuk tutun

Başvurana doğal gaz desteği verilecek! Siz de başvurun sizin de faturanız ödensin! Elinizi çabuk tutun

Artan enflasyon rakamları her geçen gün faturalara da yansımaya devam ediyor. Hükümet ise bu konu ile alakalı olarak hanelere doğal gaz desteği verilmesinden yana. Doğal gaz desteği paket ile ilgili detaylar ise belli olmaya başladı. İşte detaylar…



ABONELİK İŞLEMİ KOLAYLAŞACAK

Destek programından faydalanmak isteyen kişiler için ise abonelik şartı aranmasının başvuru yapmada kısıtlı kaldığını ifade eden Yanık, “Yasadan kaynaklı şekilde abonelik şartı var. Abonelik şartında da sadece kiracıların belli bir masraf gerçekleştirerek abonelik yaptırmaları gerekiyor. Bu sebepten dolayı başvuru beklediğimizden biraz daha düşük. Fakat bu programın işleyişi ile alakalı olarak değil tamamen abonelik şartı ile alakalı bir durum. Bu konuyu da enerji bakanımız ile görüştük. Bu konuda da kolaylaştırıcı bir adım yaşanacak. Kolaylaştıracak yöntemleri ayrıca çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

E – DEVLET’TEN DE BAŞVURULUYOR

Doğal Gaz Tüketim Destek Programı kapsamı dahilinde başvurular e - Devlet Kapısı üzerinden gerçekleşiyor. Desteğe, doğal gaz arzı sağlanan Türkiye’nin 603 ilçesinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan her vatandaşa açık. Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı’ndan hanelerin yararlanabilmesi için, başvuru yapan kişinin Türk vatandaşı olması, e - Devlet Kapısı aracılığı ile destek programına başvuruda bulunması, doğal gaz arzı sağlanan ilçe - beldede ikamet ediyor olması, ikamet adresinde ön ödemeli veya faturalı sayaca bağlı olan bir doğal gaz aboneliği bulunması, ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması ve aynı zamanda hakkında ilgili olan SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi kriterlerini elde edilmesi gerekiyor. Hak sahibi olarak belirlenen kişilere yönelik yardımlar ilden ile değişiklik göstermekle birlikte senelik 450 - bin 150 lira aralığında oluyor.

DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal gaz desteğinden faydalanmak isteyen kişiler e - Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’ndan başvuru yapabiliyorlar. Bu sene ilk kez uygulamaya alınan destek kapsamında daha önce 330 bin eve yardımda bulunuldu.

DOĞAL GAZ YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI;

Doğal gaz başvurusu yapmak isteyeler için şartlar şu şekilde:

Yardım için öncelikli olan kriterin hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bunlarla birlikte başvuru yapacak olan kişilerin üzerine kayıtlı mülk bulunup bulunmadığı inceleniyor. Doğal gaz yardımı verilebilmesi için evin yaşadığı bölgede doğal gaz altyapısı olup olmadığı da son derece önemli.

DOĞAL GAZ YARDIM DESTEĞİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yılda iki kez olacak olan doğal gaz desteğinde ilk ödeme mart ve nisan aylarında gerçekleşmişti. Yardım desteğinin ikinci ödemesi ise ekim ve kasım aylarında yapılacak.

Başvurana doğal gaz desteği verilecek! Siz de başvurun sizin de faturanız ödensin! Elinizi çabuk tutun

Teşvik ödemeleri hesaplara yapmaya başladı! Banka hesaplarınızı kontrol edin! Bakan sosyal medyadan duyurdu

Gram altın can yakacak! Bu hileye dikkat edin! Hemen bu haberi okuyun ve canınızı yakmayın

Doların o rakam olmasına 4 gün kaldı! Bomba etkisi yaratacak! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den inanılmaz sözler

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön