29 / 04 / 2024

diyarbakır göçük

diyarbakır göçük

Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ilçesinde araç satış ofisi inşaatında meydana gelen göçükte, demir ve molozların altında kalan 5 işçi yaralandı..

Diyarbakır'da bir kuyuda göçük meydana geldi!

Ekipler, göçük altında kalanların kurtarılması için çalışma başlattı. Yaklaşık 7 saatlik bir çalışmanın ardından Yüce sıkıştığı yerden yaralı olarak çıkarıldı. Yüce, tedavisinin yapılması için Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldı

Diyarbakır'da 2 ev göçük altında kaldı!

Diyarbakır'a bağlı tarihi Sur ilçesinde kentsel dönüşümün yapıldığı bir bölgede meydana gelen toprak kayması sırasında Yemlihan Arcanlı ve Harun Karahan'a ait evler toprak altında kaldı...

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Diyarbakır'da yıkılan binalardaki kusurlara ilişkin gözaltı sayısı 53'e çıktı!

"Asrın felaketi" şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Diyarbakır'da yıkılan binalarla ilgili "yapım kusurları ve kolon kesme" iddialarına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 53'e çıktı.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'daki Gazi Köşkü'nün akıbetiyle ilgili soru önergesi verildi!

Diyarbakır'da bulunan ve 2016 yılında ziyarete kapatılan Gazi Köşkü'nün akıbeti ve çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Karaca, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi’nin temeli atılıyor!

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan  “İl İstihdam Kurulu” toplantısında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı V. Hasan Basri Güzeloğlu, dağınık şekilde üretim gerçekleştiren esnafı temelini atacakları 2 milyon 500 bin metrekarelik Küçük Sanayi Sitesi’ne taşıyacaklarını müjdeledi.

Diyarbakır'da tapu işlemlerinde usulsüzlük operasyonu!

Diyarbakır Çınar'da rüşvet karşılığı tapu işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 41 zanlıdan biri tutuklandı.

Diyarbakır Çermik Kentsel Tasarım Projesi görüşüldü!

Çermik Termal Turizm Planı ve Kentsel Tasarım Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. Diyarbakır Çermik ilçesi Kaymakamı Nazlı Demir, “Sahip olduğumuz doğal ve kültürel değerlerin hak ettiği değeri görmesiyle Çermik orta vadede önemli bir cazibe merkezi haline gelecek." diye konuştu...

Diyarbakır Bağlar'daki 6 katlı bina için yıkım bekleniyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi'nde bulunan Güllü apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Boşaltılan 6 katlı binanın yıkılması bekleniyor.

Gökşin Durusoy: Start up’lara yatırım yapacağız!

Akiş GYO Genel Müdürü İ. Gökşin Durusoy, yaptığı açıklamada, perakende alanındaki start up’lara yatırım yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Diyarbakır'ın 400 yıllık konaklar restore edildi!

Diyarbakır'da, Osmanlılar döneminde kenti yönetenlerle varlıklı ailelerin yaşadığı 400 yıllık konaklar, aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyonla turizmin gözde mekanlarından oldu.

Sur, Diyarbakır eskisinden daha güzel bir hal alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirilen ihya ve imar çalışmalarına ilişkin, "Bu yıl içerisinde burası büyük oranda toplanacak. Bu proje bittiği zaman Sur eskisinden daha güzel, Diyarbakır eski Diyarbakır'dan daha güzel bir hal alacak." dedi.

Diyarbakır Çeltik'te hasar gören yapılar yeniden inşa edilecek!

60 gün içerisinde Diyarbakır Valiliğince yaptırılacak teknik tespit raporuna göre hak sahiplerine yapılacak olan yazılı bildirim tarihini izleyen günden itibaren 180 gün içerisinde, varsa açtıkları davadan feragat ederek müracaat edenlerin konut ve işletme binaları yıkılarak yerlerine yenileri yapıl

diyarbakır göçük Haberi

diyarbakır göçük

Merkez Kayapınar ilçesi 500 Evler Mevkii’nde araç satış ofisi inşaatında işçilerin beton dökmesi sırasında henüz belirlenemeyen nedenle çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle 5 işçi göçük altında kalırken, inşaattaki diğer işçiler durumu 112 Acil Servis, polis ve itfaiyeye bildirip yardım istedi. İnşaat alanına çok sayıda ambulans, itfaiye, arama kurtarma ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler göçük altında kalan 5 işçiyi kısa sürede çıkarıp, ambulanslarla hastaneye kaldırdı.



Durumu ağır

AFAD ekipleri, bir süre göçük altında başka işçi olup olmadığını araştırdı. Yapılan aramada başka işçinin bulunmadığı belirlendi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma...