08 / 05 / 2024

Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Parkında ne kadar elektrik üretildi

Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Parkında ne kadar elektrik üretildi

Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Parkı Yetkilisi Mehmet Gündüz: "Paneller sayesinde evde kendi tükettiği elektrikten fazlası üretiliyor. Ürettiğimiz fazla elektriği satma aşamasına geldik." dedi

Diyarbakır Gökdeleni'nin yıkımına başlandı!

Diyarbakır'da Dağkapı Meydanı'nın ıslah edileceği proje kapsamında, inşa edildiği 50 sene önce kentin ilk "gökdeleni" olarak nitelendirilen eski orduevi binasının yıkım çalışmaları başladı.

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları!

TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri başvuruları ne zaman? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru bedeli ne kadar? TOKİ Diyarbakır 2020 ne zaman teslim? TOKİ Diyarbakır 2020 başvuru şartları neler? İşte 100 bin sosyal konut TOKİ Diyarbakır 2020 projeleri detayları...

Diyarbakır Sevgi Evi Sitesi için bina tahsisine iptal kararı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine görevlendirme yapılan dönemde alınan, belediyeye ait bir binanın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne "Sevgi Evi Sitesi" kurulması için tahsisi kararı iptal edildi

Diyarbakır Çeltik'te hasar gören yapılar yeniden inşa edilecek!

60 gün içerisinde Diyarbakır Valiliğince yaptırılacak teknik tespit raporuna göre hak sahiplerine yapılacak olan yazılı bildirim tarihini izleyen günden itibaren 180 gün içerisinde, varsa açtıkları davadan feragat ederek müracaat edenlerin konut ve işletme binaları yıkılarak yerlerine yenileri yapıl

Balance Güneşli'de yatırım fırsatları devam ediyor!

Prestijli bir projede ofis yatırımı yapmak isteyen kurumsal firmalara ve serbest meslek sahiplerine kapılarını açan Balance Güneşli'de yatırım fırsatları devam ediyor..

Balance Güneşli'de yatırım fırsatları devam ediyor!

Balance Güneşli'de yaşam başladı. Ofis yatırımı yapmak isteyen kurumsal firmalar ve serbest meslek sahiplerini kapılarını açtı. 

Türkiye'nin geleceği güneş enerjisine yatırım atağı!

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Mehmet Özhaseki: Sur'daki evler klasik Diyarbakır evi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemelerde bulunarak bundan sonra kentin terörle değil tarihin en güzel eserlerinin yaşandığı bir turizm destinasyonu olarak anılması temenni etti..

TOKİ Diyarbakır Kayapınar görselleri!

TOKİ Diyarbakır Kayapınar görselleri haberimizde yer alıyor. Kura çekilişi bugün gerçekleştirilen projede sonuçlar henüz açıklanmadı. 

Motto İstanbul: Güneşli'de yatırım fırsatı!

"Güneşli'de yatırım fırsatı" sloganıyla basına tanıtılan Motto İstanbul projesinde konut teslimlerin bu yıl sonunda gerçekleşmesi planlanıyor. Projede daireler 387 bin TL'den alıcılarını bekliyor.

Güneş paneli teşviki inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Hükümetin, çatılardaki güneş paneli kurulumunu teşvik için düğmeye basması inşaat sektörünü de heyecanlandırdı. Müteahhitler, bu durumun konut satışlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

Türkiye’nin ilk GES’li otogarı Diyarbakır'a!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ülkemizde ilk kez uygulanan sistemle Güneş Enerji Santrali (GES) sayesinde hem otogarın enerji ihtiyacını karşılayacak, hem de fazla ürettiği enerjiyi satarak gelir elde edecek proje hayata geçirilecek.

Diyarbakır Stadı ne zaman bitecek?

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Diyarbakır'da inşa edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadın yapımı hızla devam ediyor.

Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Parkında ne kadar elektrik üretildi Haberi

Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Parkında ne kadar elektrik üretildi


 Diyarbakır Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Parkı'nda tüketimden fazla üretilen elektriğin satışı yapılacak.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığıyla Sümerpark içerisinde 6 yıl önce oluşturulan örnek projede güneş panellerinden elde edilen elektrik ile evin ısınma, soğutma ve aydınlatma ihtiyacı karşılanıyor. 


Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Parkı Yetkilisi Mehmet Gündüz, AA muhabirine, projede oluşturulan evde güneş enerjisiyle elektrik enerjisi elde edildiğini anlattı.  


Evde üretilen elektriğin doğa dostu olduğunun altını çizen Gündüz, konuşmasına şöyle devam etti:


"Yazın yatay, kışın ise dikey panellerden daha iyi elektrik alınıyor ve 1.62 watt enerji üretebiliyoruz. Evin 3.88 kilovat kurulu gücü var ve her biri 12 voltluk 16 depolama aküsü bulunuyor. Paneller sayesinde evde kendi tükettiği elektrikten fazlası üretiliyor. Ürettiğimiz fazla elektriği satma aşamasına geldik. Bunun için...